Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Weekendtips voor zaterdag 31 januari en 1 februari

De enige vraag die ons bezighoudt in de achtenveertig uur die een weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? Dit zijn onze tips voor zaterdag 31 januari en 1 februari.

  • Hup, naar buiten

Week van de Poëzie
Gedichten luisteren, lezen én schrijven kan nog t/m woensdag 4 februari tijdens de Week van de Poëzie. Er zijn door het hele land activiteiten zoals het NK Poetry slam, het grote Gedichtenbal en een tour van dichter Ilja Leonard Pfeijffer langs de Nederlandse boekhandels. Thema van deze week: De Liefde! Wie € 12,50 of meer uitgeeft aan een dichtbundel ontvangt Poëziegeschenk, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer.

Advertentie

Theatertip: Louter liefde
Cabaretier Murth Mossel (lid van Comedytrain, karaktervol entertainer, rasverteller en vlijmscherp observator) leeft voor de lach en de liefde. Waarom we niet zonder liefde kunnen: daar wil hij het met zijn publiek tijdens de theatershow Louter liefde over hebben. Gelukkig valt er genoeg te lachen. Dit weekeinde te zien in Enschede en Heerhugowaard.

Concerttip: Alderliefste on tour
Bestaan er romantischer liedjes dan het Franse Une belle histoire of Vivre (door Shaffy vertaald als Laat me)? Zaterdagavond 6 februari speelt de band Alderliefste deze oude hits en andere Frans- en Nederlandstalige nummers van hun album Trois in het Stadstheater in Zoetermeer. Bekijk de complete agenda.

Bioscooptip: Il capitale umano
Deze week ging de stijlvolle Italiaanse thriller Il capitale umano in première. Ergens in Noord-Italië wordt op een donkere, koude nacht een fietser aangereden die gewond in een gracht belandt. Vervolgens zien we de gevolgen van deze gebeurtenis voor twee zeer verschillende gezinnen: dat van Dino en zijn tienerdochter en dat van de steenrijke Giovanni en zijn vrouw Carla. Een meeslepende en zorgvuldig geconstrueerde film met glansrollen voor twee van Italiës meest gevierde actrices, Valeria Bruni Tedeschi en Valeria Golino.

Wintervogels spotten
Smienten, wulpen, goudplevieren, de grote zaagbek, de brilduiker en het nonnetje: ooit van deze wonderlijke watervogels gehoord? Toch verblijven tienduizenden van hen tijdens de wintermaanden in ons land. Ze settelen voor korte of langere tijd in het Wormer- en Jisperveld (Noord-Holland). Je hoeft écht niet veel van vogels te weten om te kunnen genieten van de vaarexcursie Wintervogels, die zondag 1 februari wordt gehouden. Dus trek wat warms aan en stap aan boord voor een tocht door een van de mooiste waternatuurgebieden van ons land. De afvaart is om 14.00 uur bij bezoekerscentrum de Poelboerderij aan de Veerdijk 106 in Wormer.

  • Lekker binnen blijven

Bakken: tarte tatin
Zaterdag lekker binnen blijven? Dan heb je genoeg tijd om iets lekkers te bakken. Een tarte tatin is niets anders dan een omgekeerd appeltaart. Het zoete taartje smaakt verrukkelijk en een prima afsluiter van een zaterdagavonddiner.

Maken: een persoonlijke kalender
Elke week vind je bij Libelle een leuke zelfmaker. Afgelopen week was het een persoonlijke kalender – zo gepiept en staat ook nog eens leuk in huis! Zo maak je hem.

Lekker appen
Het loopt weer storm bij de sportscholen. Sommige goede voornemens veranderen ook nooit! Maar ooit bedacht dat we al die oefeningen en zonnegroeten ook lekker vanuit eigen huis kunnen doen? De twee onderstaande apps zijn een goed begin. Beide te koop in de App Store.

Yoga in Bed
Yoga in bed betekent niet dat je lekker onder de dekens kunt blijven liggen in Savasana (ontspannen houding) om continu wakker te schrikken van de snoozer. Het betekent wel dat het lichaam met behulp van een aantal simpele houdingen rustig wakker kan worden. Een heerlijk ontspannen begin van de dag.

Human – track activiteit en calorieën
We weten het allemaal: we moeten minimaal een half uur per dag bewegen. Deze app houdt bij of je ook daadwerkelijk aan die beweging komt. Lopen, rennen, fietsen; Human registreert het allemaal. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je de smartphone continu bij je draagt.­

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien