Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Voor welke Nederlandse acteur blijf jij thuis? Doe de enquête!

Voor welke acteur blijf jij thuis?! Doe de enquête, stem op jouw favoriete film en bepaal mee van de Top 5 van Vrouwonline.nl wordt!
Natuurlijk bulkt het in Hollywood van de geweldige en sexy acteurs en actrices, maar ons eigen Nederlands talent mag er ook zijn. Logisch dat je daarom af en toe snakt naar een onvervalste Nederlandse filmavond. Vooral nu het buiten zo nat, winderig en koud is. Maar voor welke acteur blijf jij thuis?! Doe de enquête, stem op jouw favoriete film en bepaal mee van de Top 5 van Vrouwonline.nl wordt!

Kun je niet wachten? Trek dicht die gordijnen, zet een pot thee en bestel bij Alles-in-1 van Ziggo de beste Nederlandse films gewoon bij je thuis. Natuurlijk On Demand: op het moment dat het jou uitkomt.

Advertentie

Als je meedoet aan de mini-enquête, ontdek je meteen welke films je dankzij Alles-in-1 van Ziggo kunt bekijken.

 

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Waarom wel onderzoek naar pestgedrag Meghan, maar niet naar verleden prins Andrew?

Meghan wordt door medewerkers van het paleis beschuldigd van pesten. Het koningshuis gaat dit onderzoeken, maar waarom deden ze dit niet bij prins Andrew?

De Britse koninklijke familie wordt dan ook beschuldigd van ‘dubbele maatstaven’. Ze zouden niet dezelfde principes hebben bij prins Andrew en Meghan. Beiden worden ergens van beschuldigd, maar alleen bij Meghan wordt hier onderzoek naar gedaan.

Advertentie

Pestgedrag

In een artikel dat The Times dinsdagavond publiceerde, verklaarden een aantal oud-medewerkers van het paleis dat een van hun collega’s een klacht heeft ingediend bij de secretaris van prins William. Meghan zou er namelijk ervoor hebben gezorgd dat twee assistenten hun spullen pakten. Ook zou ze een derde medewerker gepest hebben.

Het team van Meghan bracht woensdag naar buiten dat de hertogin bedroefd is door de aanval op haar karakter. Ook Buckingham Palace heeft gereageerd: “We zijn zeer bezorgd over de beschuldigingen en beweringen van voormalige medewerkers van de hertog en hertogin van Sussex. Ons HR-afdeling gaat de beschuldigingen onderzoeken”, schreef het koningshuis in een verklaring.

Sex met een minderjarige

Dit onderzoek is niet heel gek natuurlijk, maar wél vreemd als je je bedenkt dat de koninklijke familie niet publiek een onderzoek aankondigde naar de vriendschap tussen prins Andrew en Jeffrey Epstein. De mysterieuze miljardair Epstein was namelijk aangeklaagd voor sekshandel en het misbruiken van minderjarigen. Virginia Roberts Giuffre, een van de vermeende slachtoffers van Epstein, beweerde zelfs dat prins Andrew drie keer sex met haar heeft gehad. Eén keer toen ze pas 17 jaar oud was.

Verenigde Staten

Vooral de Amerikanen snappen de keuze van het koningshuis niet om wél een onderzoek te starten naar het pestgedrag van Meghan en niet naar het verleden van prins Andrew. Hiermee trekken ze hun eigen familie voor en stoten ze prins Harry en Meghan nog meer af. “Ik zie nu een toenemende verdeeldheid tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigden Staten”, zegt Katie Nichol, royaltyverslaggever van Vanity Fair. “Veel Amerikanen zijn ‘team Meghan’, en ik denk dat dit een groot probleem vormt voor de koninklijke familie. Zij zijn enorm populair in Amerika.”

Begin 2020 deden Meghan en Harry al een stap terug. Ze wilden meer vrijheid. Hoe staat het er nu voor met de Britse royals in Californië?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Independent UK. Beeld: Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Tranen bij emotioneel weerzien Twentse familie in 'All you need is love'

Al heel wat jaren herenigt cupido Robert ten Brink geliefden in All you need is love en helpt hij hier en daar een handje bij onbeantwoorde liefdes. Ook de aflevering van donderdagavond zat weer vol mooie (en af en toe een tikkeltje ongemakkelijke) momenten. Vooral het verhaal van de naar Canada geëmigreerde Nicole zorgt voor de nodige tranen thuis en op de buis.

De voormalig Twentse voelt zich schuldig tegenover haar ouders dat zij hun vijf maanden oude kleinzoon Lars nog nooit hebben gezien.

Advertentie

Liefde in coronatijd

Door de coronamaatregelen ziet All you need is love er uiteraard een tikkeltje anders uit. Geen studio bomvol klappende en vrolijk meezingende mensen die in spanning afwachten welke geliefden elkaar na lange tijd weer in de armen mogen sluiten. Geen herenigingen in het buitenland, en geen tour met de grote liefdesbus door Australië.

In plaats daarvan hebben de programmamakers het principe omgekeerd. Briefschrijvers in verre landen krijgen bezoek van een lokale cameraploeg en worden uitgenodigd om naar Nederland te komen. Zo zagen we donderdagavond hoe Nicole in haar woonplaats Edmonton in Noord-Canada werd overvallen met wel héél mooi nieuws.

Heimwee

In 2014 emigreerde de Nederlandse naar Canada voor de liefde. Omdat ze haar familie en vrienden al snel miste, beloofde haar vriend Corey om zo hard mogelijk te werken, zodat zijn Nicole zo vaak mogelijk naar Nederland zou kunnen reizen. Maar door corona heeft Nicole haar ouders inmiddels behoorlijk lang niet gezien. “We zouden met kerst naar Nederland, en nu weten we gewoon niet wanneer we die kant op kunnen”, vertelt ze geëmotioneerd.

Nicole en Corey kregen in 2020 hun zoontje Lars. Nicole voelt zich schuldig dat haar ouders hun kersverse kleinkind niet als baby hebben kunnen zien. “Dat knaagt iedere dag”, legt ze uit. Ze kan haar geluk dan ook niet op als Robert ten Brink haar vertelt dat alles is geregeld en ze haar ouders snel weer gaat zien. “Fantastisch!”

Emotioneel weerzien in All you need is love

Haar ouders Harry en José worden op hun buurt in Buurse met het mooie nieuws overvallen. Wanneer de presentator het koppel vertelt dat hij hun dochter heeft gesproken, begint het bij Harry langzaam te dagen. “Het kwartje valt nu”, zegt hij voorzichtig tegen zijn vrouw. Even later kunnen Harry en José hun dochter na anderhalf jaar weer in de armen sluiten, zien ze hun kleindochter Mila eindelijk weer én kunnen ze Lars voor het eerst vasthouden. De tranen rollen aan alle kanten over de wangen. Niet alleen bij de Twentse familie, maar ook bij de kijkers thuis.

Heb je de aflevering gemist? Hier kun je All you need is love terugkijken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron & beeld: RTL

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

De tarotkaart van 5 maart: "Lieve Leeuw, voel je soms vlinders in je buik?"

De tarotkaart die voor vrijdag 5 maart is getrokken is ‘Tien van Bekers’. Wat betekent deze kaart voor jouw sterrenbeeld?

Deze tarotkaart staat voor: een veilig en geborgen gevoel. Men is realistisch, vriendelijk en dankbaar. Vaak slaat deze kaart op een fijne thuis- of gezinssituatie. Liefde: geen remmingen, men heeft een fijne tijd samen. Voorbode van een huwelijk. Werk: collegiale samenwerking binnen een geolied team.

Advertentie

Ram

Moois zaaien in woord en daad, daarvoor heb je alles in huis. Laat je hierbij niet afleiden door iemand die je probeert te ver- of misleiden. Zoete broodjes bakt men nu maar bij een ander.

Stier

Seksuele avonturen, gokken op de geldmarkt: het trekt je als een magneet. Je ligt goed in de markt, ook voor buitenstaanders. Vergelijken loont, je merkt dat je eigen gras lekker groen is.

Tweelingen

Je plannen opschrijven, of uittekenen doe je nu heel precies. Je legt de vinger op missers, die van jezelf en ook die van anderen. Verpak kritische noten in een fleurig zakje met strikje.

Kreeft

Samen bewegen stimuleert vandaag nauwe banden. Ga samen dansen, op de tandem of roeien. De afstemming op elkaars tempo brengt gelukzaligheid en je houdt elkaar scherp.

Leeuw

Wijze woorden heb je al vaak gehoord, maar heb je ook wijze oren? Je neemt advies vandaag prima op, en acteert er ook naar. Heeft het te maken met de adviesgever? Buikvlinders soms?

Maagd

Wil je vandaag geen brokken maken? Je partner, collega’s of (klein)kinderen reageren nu het beste op jouw kalme, woordloze glimlach. Je begrijpt hun gedrag, maar keurt het niet af of goed.

Weegschaal

Let op de mensen die je ontmoet vandaag, er kan iemand bij zijn die je iets bijzonders meegeeft. Kleine gebaren hebben nu een groots effect. Zie de humor van een moeilijke situatie.

Schorpioen

Zoek je hier en daar nog naar meer emotionele houvast? Je roots uitpluizen – wat deden je voorouders – geeft je inzicht in je achtergrond. Je ziet dan hoe ver je al bent gekomen.

Boogschutter

Als iets goed voelt, dan is het dat waarschijnlijk ook. Vertel je geliefde iets dat je voor jezelf hebt gehouden. Wees daarbij zo invoelend mogelijk, ook voor jezelf. Neem voor 90% gas terug.

Steenbok

Vragen om een plakje en je krijgt de hele cake vandaag. Deel de winst! Er is kans op een dom communicatiefoutje. Check of dat appje wel naar de juiste contactpersoon gaat.

Waterman

Platonisch voelt voor jou veiliger dan brandende liefde. Offer die ware niet op voor angst! Besteed meer aandacht aan die buikkriebels dan aan je gedachten erover, dan ga je goed.

Vissen

Is je comfortzone je comfortzone niet meer? Doe iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan voor een frisse wind en nieuwe input. Vergeef jezelf voor rode cijfers. Hulp is onderweg.

Meer voorspellingen? Op Libelle Premium vind je de Numeroscoop. In deze voorspelling geeft je geboortegetal inzicht in je persoonlijkheid. Bekijk het hier >

1

Tekst en voorspelling: Viola Robbemondt.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zorgenzoon - deel 36: "Begeeft Lars zich in deze heftige criminele kringen?"

Wegens ernstige gedragsproblemen wordt Lars op zijn vijftiende uit huis geplaatst en belandt in een instelling. Na anderhalf jaar is hij terug in zijn geboortestad Amsterdam, woont bij een begeleid wonen groep en zit op het ROC. Maar het is corona en aan online lessen doet Lars niet. Hij wordt van school gestuurd en hangt nog meer rond op straat.

Mei breekt aan. De dagen zijn warm. De wereld ziet er zonovergoten uit. Hoewel corona nog voortwoekert, dalen de besmettingscijfers en worden er versoepelingsmaatregelen aangekondigd. De wereld lijkt weer een beetje op te fleuren. Er komt extra financiële steun voor ondernemers en na de meivakantie openen de scholen hun deuren weer. Heerlijk, even een beetje lucht.

Advertentie

Straattaal

Lars waart nog dag en nacht door de straten en komt ieder weekend langs. Soms gaat dat aardig, maar meestal is hij gehaast, gestrest, vaag en voornamelijk bezig met zijn telefoon. Als ik hem hoor bellen, kan ik hem nauwelijks verstaan. ‘Waobenje? Osso?’ is de meest gehoorde uitspraak. Hij spreekt dit uit met een volleerd Surinaamse tongval. Er vallen meer woorden die ik niet ken. ‘Donnie, barkie, waggie, kieren’. Ik google ze op het Straatwoordenboek.nl. Zo leer ik dat osso thuis betekent, een donnie een tientje is, een barkie is 100 euro, een waggie is een auto en kieren betekent eten. Mijn zoon beheerst de straattaal tot in de puntjes. Voor de grap doe ik met wat vriendinnen een wedstrijdje straatwoorden raden. Ik win glansrijk. De dames zijn onder de indruk. Ik lach maar een beetje mee.

Achttien jaar

Toch gaat het niet alleen verkeerd, vindt zijn mentor Winfred, alias Balou de Beer (vanwege zijn gezellige berenbuikje). “Lars is vaker positief op de groep aanwezig, clasht niet meer zo vaak met de andere bewoners. Of met mij.” stelt de man. Ik geloof hem maar matig. Nu Lars geroyeerd is van het ROC, heeft hij nog meer tijd om op straat rond te hangen. Met lede ogen zie ik augustus dichterbij komen, de maand waarin Lars achttien jaar oud wordt. En Jeugdzorg haar handen van hem aftrekt. De Ondertoezichtstelling, die na maanden onderzoek en geschrijf van lijvige rapporten met veel bombarie werd afgegeven, zal dan ook als vanzelf worden opgeheven. Wat was dat in 2014 een stomme beslissing om Jeugdzorg naar de gemeenten over te hevelen in plaats van onder overheidsbeleid te laten en beter te reguleren. Nu is het de grote molensteen om de nek van iedere gemeente en correspondeert het beleid onderling totaal niet.

Zitzak

Ondertussen raast het leven voort. Ik werk, kook, was, strijk, poets, loop hard, maak racefietstochten met mijn eveneens gescheiden vriendin die tot mijn grote vreugde vlakbij woont op een knusse woonboot. Haar dochters zijn het huis al uit, studeren. Ooit gingen we met onze gezinnen samen op vakantie naar Ibiza, werd Lars van acht jaar verliefd op haar dochter van twaalf. Ach, those golden years.

We praten eindeloos op het dek van haar boot, gezeten in grote zitzakken, drinken koffie in het zonnetje. Ik durf voorzichtig naar de zomervakantie te kijken. Graag zou ik naar Ibiza gaan, met Bente. Heerlijk een beetje rondtuffen in een huurautootje met het dakkie naar beneden, van strandje naar strandje. Lunchen met de voeten in het zand, vis op het bord, een parelend wijntje in het glas. Maar Bente wil niet alleen met mij op vakantie, ze is bijna zestien en wil graag met een vriendin mee. Gelukkig ken ik nog een leuke gescheiden moeder wiens dochter goed klikt met de mijne. Alleen wil deze stuurse jongedame niet naar Ibiza, hoewel ze er nog nooit geweest is. Maar allee, er zijn nog veel meer leuke bestemmingen, mega veel interessante last minutes en stapels lege hotels die snakken naar gasten dus we spreken af nog even verder te zoeken.

Aangehouden

Mijn vakantiemijmeringen worden ruw verstoord door een telefoontje van Winfred alias Balou de Beer. Lars is door de politie aangehouden omdat hij samen met een vriend op een scooter reed, zonder scooterrijbewijs. En ze hadden een tasje met verdacht gereedschap bij zich, zoals een setje steeksleutels en een breekijzer. Scooter en tools zijn in beslag genomen, Lars is na verhoor heengezonden. Verdorie! Wanneer gaat hij nu eens inzien dat hij rechtsomkeert moet maken en een andere levensroute moet kiezen? Was hij nog maar vijf jaar en kon ik hem onder mijn arm meenemen. Weg, ver weg van alle narigheid.

Drugsdealer

Wanneer ik in diverse media een paar keer achter elkaar artikelen lees over het snel stijgende aantal jonge criminelen die door netwerken worden ingezet om drugs of gestolen goederen te dealen, overvallen te plegen of zelfs mensen neer te schieten, word ik mega ongerust. ‘Criminele organisaties werven de jongeren op straat, in coffeeshops, in horecagelegenheden maar ook via social media. Vaak gebeurt dit door zogenoemde ‘buurtprinsen’. Dat zijn oudere jongens die een voorbeeld zijn voor de jongsten, met dure kleding en mooie horloges en auto’s. De jonge jongens zijn hiervan onder de indruk en willen ook dat snelle geld,’ lees ik. Aan het woord is een woordvoerder van het RIEC Midden Nederland. De organisatie is zeer bezorgd over de inzet van kinderen en jongeren voor drugshandel in 39 gemeenten in de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. ‘Veel schoolgaande pubers beginnen een side-carriere als drugsdealer. Waarom zou je vakkenvuller worden als je in een weekend 2.000 euro kunt verdienen? Daarnaast is het stoer. Het wordt geromantiseerd in series en rapmuziek. Het gebruik van drugs is ook steeds normaler geworden. Jongeren durven het risico te nemen.’

Drank & drugs

Ik denk aan het liedje van Lil’ Kleine en Ronnie Flex uit 2015, Drank & Drugs. Lars, toen twaalf jaar oud, zong dat uit volle borst mee, samen met de kinderen van mijn beste vriendin. Toen lachten we er om. Hoewel het was me al wel opgevallen dat Lars in een toilettas een flink stapeltje papiergeld had liggen, gaat er nu een schok door me heen. Ik had wel het vermoeden dat hij dingen doet die niet fris zijn, maar het zal toch niet zo zijn dat Lars zich in deze heftige criminele kringen begeeft?

‘s Nachts lig ik veel wakker. Ik luister naar de geluiden op straat. Scootertjes die overdag maar vooral ook ‘s nachts door de kleine straatjes scheuren. Buren die ruzie maken en naar elkaar schreeuwen. En dan, net wanneer ik in slaap dreig te vallen, gaan de vogels alweer zingen. Wanneer krijg ik nou eens rust.

Volgende week: Lars neemt afscheid van Jeugdzorg

1

Lars (18) is een jongen met ADHD en licht autisme. Zijn gedragsstoornis brengt hem regelmatig in de problemen. Zijn moeder, Febe van Otterlo, is freelance journalist. Om privacyredenen zijn de namen in deze column gefingeerd. De naam Febe van Otterlo is een pseudoniem.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien