We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Word een powervrouw met deze 5 tips

Hoe word je een machtige vrouw? Vrouwonline interviewde een deskundige. “Iedereen kan een powervrouw worden.”
Hoe word je een machtige vrouw? Vrouwonline interviewde een deskundige. “Iedereen kan een powervrouw worden.” Hieronder vijf tips om (bijna) net zo machtig te worden als de machtige vrouwen in de top honderd van Opzij.

1. Sta positief in het leven
“Een powervrouw staat positief en met zelfkennis in het leven, is zelfverzekerd”,  zegt Janette Sybrandy. Ze schreef het boek ‘Hoe word ik een powervrouw!’. “Als je een powervrouw wilt worden moet je zelfverzekerd aan het roer kunnen staan met innerlijke én mentale kracht, in al je vrouwelijkheid.”

Advertentie

2. Onderneem actie
Het vraagt om inzicht, inzet, een beetje lef, creativiteit en vooral: actie ondernemen! Blijf niet op de bank zitten. “De powervrouw haalt alles uit het leven en inspireert anderen”, aldus Janette.

3. Geloof in jezelf
Powervrouwen geloven in success vanuit de eigen kracht, zegt Janette. “Ze willen deze kracht inzetten op een gedreven, creactieve wijze. Geef niet op als je echt iets wilt, zet door, verdraag de weerstand van de ander en luister niet, hoe moeilijk dit ook kan zijn. Besef je dat als je gehoor geeft aan die sociale druk je je eigenwaarde en zelfvertrouwen een enorme dreun geeft. Vraag je gerust af hoe diep de ‘liefde’ zit als mensen heel vervelend en lelijk tegen je gaan doen.”

4. Houd je hoofd koel
“Emoties gebruiken om een powervrouw te worden? Dat zie ik niet zo”, zegt Janette. “Afhankelijk van om welke emoties het gaat, is het goed om als powervrouw een aantal mensen om je heen te verzamelen die je vertrouwt en met wie je jouw eventuele emoties kunt bespreken.”

5. Denk niet voor een ander
Janette: “Als je jezelf als powervrouw ontwikkelt leer je ook dat je niet altijd vóór een ander moet en kunt denken. Vrouwen zijn hier erg goed in, wij denken vaak te weten wat een ander denkt of voelt. Vermijd dat door goed te communiceren. Maar vergeet niet dat zelfvertrouwen, eigenwaarde en door trouw te blijven aan wat jij graag wilt je tot een powervrouw maakt. Zorg voor een goede balans. En besef ook dat je soms nee moet zeggen tegen een ander om trouw te blijven aan jezelf.”

Eerder verschenen op VrouwOnline

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien