Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Droge ogen? Eet eens een wortel

We vragen ons allemaal wel eens af of we voldoende vitaminen binnenkrijgen. En met de herfst die al snel komt aankloppen, kun je maar beter even de volgende checklist doornemen.

Heb je last van…

Advertentie

*  Droge ogen, een dunne ontlasting, een schilferige huid of zie je slecht in het donker? Dan zou het goed kunnen dat je vitamine A te kort komt. Eet gerust een worteltje extra of gooi wat tonijn door je salade, vitamine A helpt je huid herstellen, verbetert je zicht en geeft je immuunsysteem een opkikker.

*  Wondjes die slecht helen, een huid die snel blauwe plekken krijgt, bloedend tandvlees of een hoge bloeddruk? In dat geval doe je er goed aan je inname van vitamine C wat op te schroeven. Vitamine C helpt je lichaam sterk te blijven en allerlei vervelende ziektes buiten de deur te houden. Je vindt het – natuurlijk – in fruit zoals sinaasappels en kiwi’s, en in groente, met name in kool. Meteen maar even een tip: was je fruit en groente met zo weinig mogelijk water, om zo veel mogelijk van de vitaminen te behouden.

LEES OOK: RAAK JE SNEL UIT EVENWICHT? VITAMINE D HELPT!

*  Moeheid, spierkrampen of een verminderde eetlust? Het zou kunnen dat je een calciumgebrek hebt. Producten die calcium bevatten zijn onder andere melk en yoghurt, maar ook amandelen en zalm zitten er vol mee.

*  Een bleke huid, het altijd koud hebben, rusteloze benen, duizeligheid of hoofdpijn? Dan is de kans groot dat je niet genoeg ijzer binnenkrijgt. IJzer is belangrijk om het zuurstof in ons bloed goed te blijven rondpompen. Je vindt het in spinazie, rundvlees, volkoren brood en broccoli.

LEES OOK: 17 DINGEN DIE JE MOET ETEN VOOR EEN LANG EN HOPELIJK GELUKKIG LEVEN

Bron: Elle.com, Voedingscentrum. Beeld: iStock

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien