Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

5 hardnekkige misverstanden over yoga weerlegd

Yoga, het wordt met de dag populairder en jij kent ongetwijfeld ook wel iemand die het doet. Toch bestaan er nog veel misverstanden over deze hindoeïstische filosofie. Want nee, je hoeft bijvoorbeeld je tenen echt niet te kunnen aanraken!

1. Je moet lenig zijn om yoga te kunnen doen
Dit is misschien wel het grootste misverstand. Dit fabel weerhoudt veel mensen ervan om aan yoga te beginnen. Maar écht, ook de grootste houten klaas kan aan yoga doen. Het draait namelijk helemaal niet om lenigheid. Bij yoga leer je om in het hier en nu te leven en de fysieke oefening kan helpen om die manier van leven vast te houden.

Advertentie

2. Yoga is een religie
Denk jij bij yoga ook meteen aan iets enorm religieus? Laat dat lekker gaan. Yoga is dan wel iets spiritueels, maar het gaat prima samen met je huidige geloof of niet-geloof. Je hoeft echt niet van je religie af te stappen of ergens in te geloven om aan yoga te kunnen doen.

LEES OOK: Yoga: 7 oefeningen om lekker te slapen

3. Yoga draait om het doen van moeilijke poses
Het mag er dan misschien een beetje moeilijk uit zien, maar yoga draait niet om het doen van moeilijke poses. De poses helpen je om in het moment te komen en zijn ideaal om de grens tussen inspanning en ontspanning op te zoeken. De verschillende vormen geven aan dat het leven constant in beweging is en dat veranderingen onvermijdelijk zijn. Als je op die grens je weg weet te vinden, is de kans groter dat je beter kunt omgaan met alles dat op je pad komt. Dus ook al kun je jezelf niet meteen in ‘de kaars’ vouwen, weet dat het wel degelijk ergens goed voor is!

4. Je wordt een hippie
Als je bij yoga alleen maar denkt aan hippies, dan heb je het ook mis. De teksten die je moet lezen tijdens je opleiding tot yoga-instructeur gaan echt niet over de standaard love, peace en happiness-cultuur. Daarnaast hoef je ook echt niet veganistisch te eten of alleen maar bohemian kleding te dragen om een echte yogi te worden.

5. Je moet een dun, blank meisje zijn om aan yoga te kunnen doen
Hier klopt dus echt geen hout van. Bij yoga draait het om zelfacceptatie. Je leert jezelf in het moment te presenteren en de kracht te krijgen om vanuit daar te kunnen handelen, hoe moeilijk het leven soms ook kan zijn. Dit is iets waar ieder soort mens, ongeacht zijn uiterlijk, van kan profiteren.

Dus, wat houdt jou nog tegen om yoga ook eens een kans te geven?

Bron: Women’s Health. Beeld: Shutterstock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien