Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Doodzieke Emma (30) mag ingezameld geld niet aan behandeling besteden

Op haar 20e kreeg Emma Post uit Utrecht te horen dat ze leverkanker had. Dankzij een transplantatie ging het jaren goed, totdat twee jaar geleden de kanker terugkwam. De kanker is uitgezaaid en Emma is uitbehandeld.

Emma Vecht
Geld voor een mooie begrafenis heeft Emma niet: verzekeraars durfden het met haar ziekte niet aan om haar een polis te geven. Gelukkig heeft een crowdfunding via haar eigen website EmmaVecht.nl haar flink op weg geholpen. Inmiddels heeft ze ruim 55.564,69 euro aan donaties opgehaald voor een mooie begrafenis.

Levensverlengend
De levensverlengende behandeling in België, die mag ze met het geld van haar stichting van de rechter niet betalen. Emma spande een kort geding aan en verloor deze rechtszaak maandagochtend. Omdat het oorspronkelijke doel van stichting Last Post was om een uitvaart in een kerk en een mooi graf te verwezenlijken, heeft de rechter haar verzoek om het ook te gebruiken voor een levensverlengende behandeling afgewezen.

Statuten
Zo zei de advocaat van de stichting tijdens de zitting dat deze extra wens misleidend zou zijn voor alle mensen die geld hebben gedoneerd voor het aanvankelijke doel van de stichting. Volgens de advocaat van de doodzieke Utrechtse zijn alle statuten van de stichting zonder haar medeweten al aangepast.

Kosten kort geding
Helaas voor Emma krijgt zij nog een financiële klap te verwerken: de kosten voor de rechtszaak van het kort geding zijn voor haar. Want ze heeft de rechtszaak die zij zelf heeft aangespannen verloren. De Utrechtse moet nu nog eens 2740 euro betalen. Verschrikkelijk!

Wil je niets meer missen van Libelle? Neem een abonnement op het blad. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 8 nummers voor slechts € 19,95

LEES OOK:

Bron: RTVutrecht.nl. Beeld: Facebook Emma Vecht, iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien