Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Zijn jouw online wachtwoorden veilig?

Dat het verstandig is om moeilijk te raden wachtwoorden te gebruiken op internet, dat is wel bekend. Maar toch gebruiken veel mensen voor de hand liggende opties.

Elk jaar publiceert de website SplashData een lijst met de meest voorkomende en slechtste wachtwoorden, op nummer één staat het wachtwoord ‘123456’. In de top tien staan maar liefst vijf wachtwoorden met cijfers die oplopen. Ook gebruiken veel mensen het woord ‘password’ als wachtwoord, daarom staat deze optie op nummer twee in de lijst.

Advertentie

Sport en hobby’s
Andere woorden in de top tien zijn ‘qwerty’ (de naam van een toetsenbordindeling), ‘baseball’, ‘dragon’ en ‘football’. In de top-100 komen veel scheldwoorden, sporten, hobby’s en automerken voor. Ook die kunnen dus beter niet worden gebruikt in een wachtwoord.

Uitproberen
In 2014 zijn 3,3 miljoen wachtwoorden gelekt. Op basis van die informatie is deze lijst gevormd. De top-25 van slechtste wachtwoorden werd in iets meer dan twee procent van de gevallen gebruikt. Dat percentage is lager dan in voorgaande jaren. Het betekent wel dat als iemand de top-25 van slechte wachtwoorden uitprobeert om in iemands e-mail in te breken, het aannemelijk is dat ze in één op de vijftig situaties slagen.

De nummer één en twee in de lijst zijn dus dezelfde wachtwoorden als vorig jaar. Kortom: toen hebben we er niets van geleerd.

Bron: NOS

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien