Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Gouden tips voor zaterdag 28 en zondag 29 maart

De enige vraag die ons bezig houdt in de achtenveertig uur die een weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? Dit zijn de tips voor zaterdag 28 en zondag 29 maart:

De oase van Matisse
‘De parkiet en de zeemeermin’ (La perruche et la sirène) is de grote publiekslieveling als het gaat om het werk van Henri Matisse. Dit kleurrijke papierknipsel is slechts een van de vele fantasievolle werken die de Franse meester in dit genre maakte. Deze werken op papier, maar ook zijn schilderijen en beelden zijn tot 16 augustus te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De grootste tentoonstelling van Matisse in zestig jaar en bovendien eentje om vrolijk van te worden!

Advertentie

Winkelen én koffiedrinken
Verstopt in een hoekje van de hippe Rotterdamse wijk Katendrecht zitten de ‘Zeeuwse meisjes’ Marlies en Frederique. Zij begonnen er hun caféwinkel (ja, koffiedrinken en shoppen tegelijk!) na een wereldreis. Ze houden van producten met een verhaal en geven jonge ontwerpers een plek in hun winkel. Je vindt er handgemaakte spulletjes, zeefdrukken, kunst en koffie.
www.dezeeuwsemeisjes.com

Dressfactor: een jurk precies zoals jij hem wilt
Dressfactor is eigenlijk een online atelier. Je kunt er zelf een jurk of top ontwerpen. Heel simpel door een basismodel en stof te kiezen en daarna details als de halslijn en het soort mouw zelf aan te passen. Het ontwerp wordt speciaal voor jou gemaakt. Een jurk laten maken duurt circa drie weken. Dressfactor heeft ook een atelier annex winkel in Amsterdam.

Hoera, voor de hortus!
Vanaf dit weekend is de Hortus Botanicus in Leiden weer dagelijks geopend tot 18.00 uur. De tuin bestaat dit jaar 425 jaar en dat wordt gevierd met een uitgebreid jubileumprogramma. Kijk voor informatie op Hortusleiden.nl,

Bloed, zweet en tranen
Het spektakel Holland zingt Hazes wordt elk jaar grootser aangepakt. Dit jaar brengen onder anderen Danny de Munk, Anita Meyer, Ruth Jacott en natuurlijk Roxeanne en André Hazes jr. een ode aan de grootste smartlappen-koning die Nederland ooit heeft gekend. En het publiek? Dat zingt natuurlijk weer uit volle borst mee. 26, 27 en 28 maart in Ziggo Dome. Kijk voor meer informatie op Hollandzingthazes.nl.

Podium Witteman
Podium Witteman is het wekelijkse muzikale feest van presentator Paul Witteman. Samen met huispianist Mike Boddé en muzikale spin in het web Floris Kortie ontvangt hij gasten met een bijzonder verhaal. Deze week zijn dat Bach-kenner Ton Koopman, de pianospelende broertjes Lucas en Arthur Jussen en zangeres Ellen ten Damme. Zondag 29 maart, 17.10 uur, NPO 2.

Heerlijk Pasen!
Dit weekend wordt de Paasmarkt gehouden op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Het thema is ‘Nieuw leven’. Dat is niet alleen een subtiele verwijzing naar de lente, maar ook naar het hergebruik van oude spullen: vintage en brocante die een tweede leven krijgen bij hun nieuwe eigenaar. Daarnaast zijn er volop (biologische) lekkernijen verkrijgbaar nog en is er natuurlijk een paashaas!

Sprookjesachtig mooi
Een biggetje met rode laarzen, Sneeuwwitje met een wolvenkop en een ingebakerde Bambi. Allemaal sieraden en objecten van kunstenaar Felieke van der Leest. Goed draagbaar, prachtig uitgevoerd en altijd met een verhaal. CODA Museum toont Feliekes sieraden en
objecten t/m 25 mei tijdens de expositie Into the zoo.

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien