Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Dit helpt echt tegen maagzuur + nog 8 tips met zuiveringszout

Met zuiveringszout, ook wel bekend als baking soda, kun je nog veel meer doen dan taarten en koekjes bakken alleen.

Geen product is zo veelzijdig als zuiveringszout. Als je het nog niet in huis had, heb je na het lezen van dit lijstje alle reden om ervoor te zorgen dat je wél altijd een pak in je keukenkastje hebt staan.

Advertentie

  • Shampoo op? Geen nood: met zuiveringszout maak je het gewoon zelf. Meng een theelepel met een kop water en je hebt een prima en bovendien goedkoop alternatief. Maak je geen zorgen als het niet schuimt: het doet alsnog z’n werk.
  • Neem er een bad in. Door een beetje zuiveringszout toe te voegen aan je warme bad word je nog schoner omdat het olie en zweet verwijdert. Bovendien verzacht het jeuk en een verbrande huid.
  • Het helpt tegen maagzuur. Als je dat voelt opkomen, meng dan een theelepel zuiveringszout met een kop water en drink het op. Het drankje vermindert de opbouw van het zuur en verzacht de maag.
  • Bacteriën en nare geurtjes in de koelkast krijg je weg door het schoon te maken met zuiveringszout. Het enige dat je nodig hebt is een emmer heet water en een doekje.
  • Rode wijn op het tapijt geknoeid? Geen paniek. Pak snel wat azijn en zuiveringszout. Schenk het azijn over de vlek en gooi er vervolgens zuiveringszout overheen. Die 2 samen absorberen de vlek waardoor je er niks meer van ziet.
  • Het doucheputje ontstoppen is een minder plezierig klusje. Met zuiveringszout hoef je niet meer zelf met je handen in het putje te gaan wroeten. Gooi een kopje zuiveringszout in het doucheputje gevolgd door een kopje warme azijn. Maak het af door kokend heet water door het putje te spoelen. Tadaa: je hoeft niet meer tot aan je enkels in het water te staan tijdens het douchen.
  • Zuiveringszout kan wonderen doen als je last hebt van een tandvleesontsteking. Meng een beetje zuiveringszout met een heel klein beetje waterstofperoxide om een pasta te maken die je op je tandvlees aanbrengt. Laat het een paar minuutjes zitten en spoel het dan weg (let op: niét doorslikken).
  • Een puistje druk je letterlijk de kop in door een mengsel van een theelepeltje zuiveringszout en een theelepeltje water te mengen tot een pasta. Die pasta dep je op het probleemgebied. Door de anti-ontstekende en desinfecterende werking van het zout zal de puist binnen een paar dagen verdwijnen.
  • Je kunt er niet alleen shampoo mee maken, maar ook droogshampoo. Het enige dat je hoeft te doen is een beetje zuiveringszout op je vette lokken sprenkelen. Borstel het daarna goed door om te voorkomen dat er een witte laag achterblijft.

Bron: Greatist. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien