Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

7 redenen waarom je zus de perfecte vriendin is

Wie heeft vriendinnen nodig als je een leuke zus hebt? Nog geen vriendschap gesloten met je zus? Misschien kunnen deze 7 redenen je overtuigen. Zeker vandaag, op de Dag van de Vriendschap.

1. Je kent haar door en door (en zij jou)
Want jullie kennen elkaar nu hoe lang? O ja, je hele leven! Je kunt al je jeugdherinneringen met haar delen (ook die gênante) en ze weet precies hoe je in elkaar steekt. Handig als je een keer je dag niet hebt.

Advertentie

beyonce

2. Ze is erbij op alle mooie momenten
Je diploma-uitreiking, al die (uit de hand gelopen) feestjes, je huwelijk, de geboorte van je eerste kind… Je zus is er altijd als er iets te vieren valt in jouw leven.

You-both-get-SO-excited-each-other-when-something-good-happens

3. Maar ze is er ook voor je als je verdrietig bent
Ze staat bij je op de stoep (met iets lekkers) als het minder goed met je gaat. Hoe ze dat weet? Dat voelt ze, daarvoor is ze je zus.

verdriet

4. Ze is de enige die je (gekke) familie begrijpt
Want ze maakt er zelf deel van uit. Ideaal!

familie

5. De (harde) waarheid 
Of je kont goed uitkomt in die broek? Of je moet solliciteren op die baan? Of die nieuwe liefde wel bij je past? Van je zus krijg je een eerlijk antwoord. En ja, dat is soms pijnlijk. Maar je hebt er in ieder geval wel iets aan.

ruzie2

6. Ruzies komen altijd goed
Ook al vecht je elkaar letterlijk de tent uit of roepen jullie de meest vreselijke dingen naar elkaar, het komt altijd weer goed. Zussen zijn meer vergevingsgezind dan vriendinnen. Want jullie hebben niet alleen een vriendschap, ook nog eens een ijzersterke familieband. En dan is liefde onvoorwaardelijk.

sorry

7. Ze zal je altijd verdedigen
Jullie mogen elkaar voor van alles uitmaken, maar als een ander iets naars over je durft te zeggen zal je zus je meteen verdedigen.

verdedigen

Heb je al een bijzondere band met je zus? Deel dit artikel dan met haar!

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

BEKIJK OOK: Deze twee zussen weten hun moeder behoorlijk te verrassen…

 

Bronnen: Elite Daily, Buzzfeed. Beeld: Getty Images

Maartje en de meisjes – deel 52: “Dus jij bent Vera’s nieuwe vlam?”

nieuwe vlam

Een tikkeltje zenuwachtig en tegelijk vol vertrouwen belt Maartje aan bij haar knappe werkrelatie Vera. Ze weten allebei dat er niets zakelijks op de agenda staat vanavond. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet.

“Kom jij ook al voor mama?” vraagt het ventje van drie turven hoog.

“Ehm… hoi!” stamel ik. “Ik ben Maartje. En wie ben jij?”

“Felix. Ik heb een Tijannosaujus.”

“Hoi Felix. Dat is mooi zeg, een Tyrannosaurus. Ik kom voor Vera, is dat jouw mama?”

Op dat moment steekt Vera

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien