Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Afvallen of slank blijven: de sterren vertellen hoe zij het doen

Afvallen en slank blijven: veel vrouwen hebben het er maar druk mee. Zo ook de sterren. Hoe doen ze het toch?

Sterren als Victoria Koblenko, Adele, Trijntje Oosterhuis, Anouk en Edsilia Rombley onthullen hoe zij zoveel zijn afgevallen. En sterren als Sylvie Meis, Yolanthe Cabau en Meghan Markle vertellen dan weer hoe het ze lukt om zo slank te blijven. Van diëten en voedingstips tot trucjes bij het sporten: lees en leer.

Advertentie

Victoria Koblenko: intermittent fasting

afvallen victoria

Victoria Koblenko zweert bij intermittent fasting. Ze viel er maar liefst 20 kilo mee af in zes maanden tijd. “Dat is niet minder eten. Wel minder vaak eten. Ik probeer 14 à 16 uur per etmaal niet te eten. Minstens acht uur daarvan slaap ik, dus dat is makkelijk! Dit lijkt moeilijk, maar het moeilijkste is eigenlijk binnen acht uur die je eet zo kwalitatief mogelijk te eten zodat je later geen trek krijgt”, vertelde ze erover. Ook actrice Jennifer Aniston is in de ban van dit dieet. Lees hier alles over intermittent fasting.

Sylvie Meis: sporten met elektroden

afvallen sylvie

Sylvie Meis ziet er fantastisch uit, maar daar werkt ze dan ook hard voor. Ze sport vijf keer per week thuis, in haar eigen fitnessruimte en schakelt regelmatig de hulp van een personal trainer in. Waar Sylvie bij zweert? Elektrostimulatie. Tijdens het sporten draagt ze een vestje met elektroden dat haar spieren stimuleert. Wil Sylvie er wat kilootjes vanaf hebben? Dan pakt ze ook haar eetschema aan: “Als ik mezelf opgeblazen voel en twee of drie kilo kwijt wil, drink ik veel water en skip ik tijdelijk alle koolhydraten, vet, zout en suiker. In plaats daarvan eet ik fruit, yoghurt, eieren en veel groente. Zo hoef je geen honger te lijden terwijl je wel afvalt en je fitter voelt”, vertelt de blondine hierover.

Adele en Pippa Middleton: Sirtfood dieet

afvallen pippa adele

Het is je vast niet ontgaan dat zangeres Adele ontzettend veel is afgevallen. Ruim 20 kilo, als we de krantenkoppen moeten geloven. Hoe ze dat heeft gedaan? Met het Sirtfood dieet. Ook Pippa Middleton, zus van Kate, zweert erbij. Hoe het dieet werkt? Sirt in de naam Sirtfood komt van sirtuïne. Sirtuïnes zijn volgens onderzoekers een groep eiwitten die je metabolisme flink aanzwengelen, vet helpen verbranden en je spieren versterken. Sirtuïnes worden dan ook wel ‘afslankgenen’ genoemd. Dit kun je activeren door bepaalde voedingsstoffen te eten. Daarmee zou je maar liefst 3 kilo per week kunnen verliezen. Lees hier alles over hoe je het met Sirtfood dieet kunt afvallen.

Yolanthe Cabau: komkommer en water

afvallen yolanthe

Yolanthe houdt niet van lijnen, vertelde ze ooit aan Story: “Ik eet alles. Een dieet is echt niets voor mij, nooit geweest ook. Ik houd zo van lekker eten, en leer er steeds meer over. Hoe ik het op een betere manier kan klaarmaken, maar dat het wel lekker veel en gezond is.” Maar als de actrice wil afvallen, dan heeft ze daar wel een trucje voor: “Komkommer eten en heel veel water drinken. Dan zit je lekker snel vol!” Verder sport Yolanthe veel: “Ik sta vier of vijf keer per week een half uur op de loopband en doe dan ook een work-out van twintig minuten. Heel gewoon.”

Anouk: sporten én een stevig ontbijt

afvallen anouk

Begin vorig jaar viel het kijkers van The Voice op dat zangeres en coach Anouk zoveel afgevallen is. Op Instagram stroomden de vragen van volgers bij haar binnen: hoe heeft ze dat gedaan? Anouk besloot haar geheim te onthullen: “2 uur per dag in de sportschool, minimaal 5 dagen in de week”, liet ze weten. Maar dat is niet het enige. Ze heeft ook een stevig ontbijt in haar ochtendroutine geïntroduceerd: “Warme proteïne shake met haver of gekookte eieren. En 2 zwarte koffie”, deelde de zangeres met haar volgers.

Meghan Markle: tijdelijk geen gluten eten

meghan markle

Als Meghan Markle een paar kilo’s kwijt wil schrapt ze gluten, probeert ze zoveel mogelijk veganistisch te eten en drinkt ze minder wijn, vertelde ze ooit aan Daily Express. Ook sport ze veel. Wat ze dan het liefste doet? Hardlopen, pilates en hot yoga. Ook heeft Meghan verteld dat ze geen koffie drinkt. Ze denkt namelijk dat dat schade aanricht. Ze drinkt wel veel thee en groene sapjes.

Edsilia, Trijntje, Shelley, Karin, Angela en Shirma: het Alizonne dieet

Alizonne-dieet

Edsilia Rombley viel er 24 kilo mee af, OG3NE’s Shelley 25 kilo en Shirma Rouse maar liefst 50 kilo: het Alizonne dieet. Ook Angela Groothuizen, Karin Bloemen en Trijntje Oosterhuis zweren erbij. Trijntje heeft het dieet zelfs aan Edsilia en Shirma getipt. Lees hier alles over hoe je met het Alizonne dieet kunt afvallen.

Ik probeerde een maand lang het dieet van Máxima en dit is het resultaat

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bronnen: Flair, Vriendin, AD, Story, Grazia. Beeld: Brunopress, Getty Images

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Belangrijke feiten en cijfers over alarmmiddel NL-Alert

Als er in onze omgeving een ramp gebeurt of een noodsituatie ontstaat, informeert de overheid ons via een NL-Alert. Deze melding op je mobiele telefoon vertelt wat er aan de hand is, wat we het best kunnen doen en waar we meer informatie kunnen vinden. 

Libelle samen met de Rijksoverheid

Advertentie

Op 14 december 2012 werd NL-Alert voor het eerst ingezet bij een brand in het Groningse Tolbert. Sindsdien zijn er heel veel NL-Alerts uitgezonden tijdens allerlei incidenten. Het alarmmiddel wordt door de overheid ingezet bij uiteenlopende noodsituaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer.

Verschillende situaties

In maart 2020 gebruikte de Rijksoverheid NL-Alert om mensen op te roepen thuis te blijven en drukke plekken te vermijden. Strandgasten kregen afgelopen zomer een NL-Alert om hen te waarschuwen voor gevaarlijke stromingen in zee. Hierbij was het advies om alleen tot kniehoogte het water in te gaan.

Via mobiel én schermen

Als je een NL-Alert ontvangt op je mobiele telefoon, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan bij een appje of e-mail. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, wordt een NL-Alert ook getoond op digitale reclameborden en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Wat als er tijdens de les een NL-Alert binnenkomt?

Onderstaande video laat zien in wat voor situatie een NL-Alert mensen bijvoorbeeld kan waarschuwen.

Geen NL-Alert ontvangen?

9 op de 10 Nederlanders lezen een NL-Alert direct na ontvangst. Maar wat als je in de buurt van een incident was, maar geen NL-Alert hebt ontvangen? Daar kunnen meerdere redenen voor zijn:

  • Je mobiele telefoon stond uit of in de vliegtuigmodus
  • Je had tijdelijk geen bereik
  • Je telefoon was verbonden met een zendmast buiten het getroffen gebied, die het NL-Alert niet uitzond

Controleberichten

De overheid zendt 2 keer per jaar een NL-Alert controlebericht uit, op de eerste maandag van juni en december rond 12.00. Met dit bericht kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Ook checkt de overheid hiermee het bereik van NL-Alert. Maar liefst 9 op de 10 Nederlanders ouder dan 12 jaar ontvingen het controlebericht afgelopen december. Op maandag 7 juni 2021 wordt rond 12.00 uur weer zo’n controlebericht uitgezonden.

Kom in actie

Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij. Hier kun je meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vinden. Een NL-Alert ontvang je automatisch, hiervoor hoef je niks te doen.

Deze campagne is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie in het kader van ‘Balancing Security and Mobility’.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Ben jij commando-waardig? Meld je aan voor een nieuw seizoen 'Kamp van Koningsbrugge'!

Ben jij gemotiveerd tot op het bot, heb je ijzeren discipline en de wilskracht om een van de zwaarste opleidingen van Nederland te kunnen volbrengen? Jeroen van Koningsbrugge zoekt weer kandidaten voor een nieuw seizoen Kamp Van Koningsbrugge.

Voor het tweede seizoen van Kamp van Koningsbrugge is Jeroen van Koningsbrugge opnieuw op zoek naar vijftien ‘gewone burgers’ die de loodzware opleiding van The Special Forces willen en kunnen volbrengen. De Special Forces worden ingezet bij geheime, risicovolle operaties, overal ter wereld.

Advertentie

Kamp van Koningsbrugge

De opleiding van deze militaire eenheid is niet alleen fysiek, maar ook mentaal loodzwaar en slechts 3 procent haalt uiteindelijk de groene baret. Denk jij deze opleiding aan te kunnen of ken je iemand die de uitdaging aan durft te gaan? Je kunt je nu opgeven voor het tweede seizoen. Aanmelden kan tot 31 juli via de website van het programma.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron en beeld: AVROTROS

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Ben jij commando-waardig? Meld je aan voor een nieuw seizoen 'Kamp van Koningsbrugge'!

Ben jij gemotiveerd tot op het bot, heb je ijzeren discipline en de wilskracht om een van de zwaarste opleidingen van Nederland te kunnen volbrengen? Jeroen van Koningsbrugge zoekt weer kandidaten voor een nieuw seizoen Kamp Van Koningsbrugge.

Voor het tweede seizoen van Kamp van Koningsbrugge is Jeroen van Koningsbrugge opnieuw op zoek naar vijftien ‘gewone burgers’ die de loodzware opleiding van The Special Forces willen en kunnen volbrengen. De Special Forces worden ingezet bij geheime, risicovolle operaties, overal ter wereld.

Advertentie

Kamp van Koningsbrugge

De opleiding van deze militaire eenheid is niet alleen fysiek, maar ook mentaal loodzwaar en slechts 3 procent haalt uiteindelijk de groene baret. Denk jij deze opleiding aan te kunnen of ken je iemand die de uitdaging aan durft te gaan? Je kunt je nu opgeven voor het tweede seizoen. Aanmelden kan tot 31 juli via de website van het programma.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron en beeld: AVROTROS

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo ziet de jongste zoon (20) van René van der Gijp eruit

René van der Gijp heeft het op televisie regelmatig over ‘die kleine van mij’, maar inmiddels is zijn zoon Nicky al 20 jaar en dus helemaal niet zo klein meer. Nicky heeft ook al grote plannen om in de voetsporen van zijn vader te treden.

René van der Gijp heeft twee zoons: Sanny (30) en Nicky (20). Zijn eerste zoon kreeg hij met zijn eerste vrouw Jacuqeline Laats, met wie hij van 1988 tot 1995 getrouwd was. In 2001 kreeg hij samen met Daniëlle Sijthoff zoon Nicky.

Advertentie

Nicky woonde bij zijn moeder tot zij in 2016 onverwachts overleed. Toen nam René hem in huis. Daar vertelde hij toen over in een interview met het AD: “Hoe doe je dat met eten? Wassen? Schoonmaken? Lieve schat, ik leef al heel mijn leven alleen. Ik heb overdag zeeën van tijd om mijn was in het trommeltje te stoppen, ik beschik over een stofzuiger en ik kook. Ik maakte al eten voor mijn moeder en nu maak ik extra omdat Nicky bij me woont. Als je alleen woont, zit er ook onrust in je. Met wie ga ik uit eten? Met wie ga ik naar Scheveningen, waar ik een huisje heb? Met wie drink ik nog even een drankje? Nu is het gewoon duidelijk, dat doe ik met Nicky. Ik vind dat wel iets lekkers hebben.”

Zoon René van der Gijp in zijn voetsporen

Nicky timmert met zijn 20 jaar al hard aan de weg. De zoon van de oud-voetballer studeert journalistiek en ging in 2020 aan de slag als verslaggever voor het YouTube-kanaal ‘NieuwNieuws’. Dat bleek niet helemaal te zijn wat hij wil doen, hij wil liever de sportjournalistiek in. In Privé vertelt hij daarover: “Ik zou dolgraag de sportjournalistiek in willen of commentator worden bij de Formule 1. Dat lijkt mij geweldig. (…) Ik wil niet op mijn vaders succes teren, voor mij is het belangrijk dat ze mij beoordelen op wie ik ben en wat ik doe.”

Zo ziet de zoon van René van der Gijp eruit:

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. RTL Boulevard. Beeld: Brunopress

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien