Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Oppassen dit jaar: komende weken alleen maar meer wespen

Dit jaar zijn er 4 tot 6 keer meer wespen dan normaal. Dat heeft alles te maken met het uitzonderlijk mooie weer in ons land.

Wespennesten kunnen al sinds half mei prima groeien.

Advertentie

Het lastige is dat het ook erg droog is in ons land. Daarom is er weinig voedsel te vinden voor de wesp, waardoor ze alleen maar meer op ijsjes en limonade afkomen. Volgens experts wordt het ‘de komende weken alleen maar erger’. Juist in augustus zijn alle larven groot genoeg om erop uit te gaan en om naar voedsel te zoeken.

Er zullen ook meer mensen worden gestoken dit jaar, maar dat komt ook omdat we nu veel meer buiten zijn met dit aanhoudende warme weer. Let vooral goed op als je wat gaat drinken of er niet eentje in je glas terecht is gekomen. Mocht je erg balen van de wespen in je tuin… Onthoud dan maar dat ze ook nuttig zijn. Zo eten ze muggen. En die zijn ook niet bepaald fijn om te hebben, toch?

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien