Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Zo hoog wordt de uitkering van prinses Amalia zodra ze 18 wordt

Binnenkort buigt de politiek zich over de begroting van 2021. Prinses Amalia wordt in dat jaar 18 en dus zal het ook gaan over de uitkering die zij dan zal ontvangen van de Nederlandse staat. 

En dat bedrag is niet mis, aldus Caroline Tensen in RTL Boulevard. 

Advertentie

Flinke bedragen
Amalia is op 7 december jarig en in 2021 zal ze officieel volwassen worden. Vanaf dat moment heeft ze naar verwachting recht op een jaarlijkse uitkering van, hou je vast, 1,5 miljoen euro. Koning Willem-Alexander heeft ook altijd een geldbedrag gekregen vanaf zijn 18e. Hij kreeg toentertijd 910.000 gulden.

Te groot bedrag
Royaltydeskundige Marc van der Linden is het niet helemaal eens met dit bedrag, laat hij weten in de uitzending. “Het is een ontzettend groot bedrag en het past niet helemaal bij de rol die ze tot nu toe vervuld heeft. Het bedrag is ook gebaseerd op het financieel statuut uit 1972. Dan moet je dat ook wel in die tijd plaatsen. Dat was een tijd dat Nederland een hele grote welvaart had doorgemaakt.”

Daarnaast heeft prinses Amalia nog nooit gewerkt en is ze nog nooit ingezet, vertelt de royaltydeskundige. “En om meteen op dat moment dat enorme salaris te gaan geven – ongeveer 25.000 euro per maand belastingvrij – past niet bij het gevoel dat we als Nederlanders hebben”, vervolgt hij. “En naar mijn idee past het ook niet bij het beeld dat we hebben bij het Koninklijk huis, omdat zij als ze de stad in gaan ook gewoon bij de Hema kopen. Als we kinderen die net geen kinderen meer zijn zó’n groot bedrag gaan geven, ontstaat er een groot gat met de werkelijkheid.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard, Margriet. Beeld: ANP

Lees meer

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien