Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Om déze reden zal Amalia nooit met een Belgische prins trouwen

Een ding is zeker: prinses Amalia zal nooit met een Belgische prins trouwen. Dat mag namelijk niet volgens de Belgische wet.

In die wet staat dat het voor een lid van het Belgische koningshuis verboden is om met een lid van het Nederlandse koningshuis te trouwen.

Advertentie

Decreet
Dit is al sinds 1830 aan de hand. In dat jaar werd een decreet uitgevaardigd die verbiedt dat er een Nederlander een machtspositie in België krijgt. De Belgen waren de Nederlandse overheersing destijds goed zat. Deze wet is nooit ongedaan gemaakt. Mocht Amalia dus ooit verliefd worden op de Belgische prins Gabriël (16), dan zit een huwelijk er niet in.

2019 was een mooi jaar voor de Royals. Alles over dit jaar lezen? Libelle Royal is nu verkrijgbaar:

Libelle Royal
Libelle Royal
7,95
Bestel hier

Ach, liefde gaat niet altijd over rozen. Zo begon de relatie van Amalia’s ouders ook niet bepaald sprookjesachtig. Liefde op het eerste gezicht was het namelijk niet…

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Joop. Beeld: ANP

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien