Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Draagt Amalia het vergeet-mij-nietje van Alzheimer Nederland aan haar ketting?

Maandag vierde Nederland Woningsdag in plaats van Koningsdag. Voor koning Willem-Alexander betekende dit dat zijn verjaardag op een heel ander niveau gevierd werd. Gelukkig konden we alsnog meekijken met het koninklijke gezin.

Daardoor konden we Amalia met een bijzondere ketting spotten.

Advertentie

Blauwe bloem

Om de nek van Amalia was een prachtig blauwe bloem te zien. Er werd al gesuggereerd dat dit het ‘vergeet-me-nietje’ was, het symbool voor Alzheimer Nederland. Toch blijkt dit niet het geval te zijn. De blauwe hanger aan de ketting is namelijk geen vergeet-me-nietje, maar een klavertje vier.

Josine van de blog Modekoningin Máxima laat weten dat het gaat om een hanger gaat van kleine ronde diamantjes met turkoois en 14 karaats goud. De prijs van de hanger is dan ook wel iets exclusiever dan het vergeet-me-nietje: deze is bij de juwelier namelijk verkrijgbaar voor 975 dollar.

Sieraad met betekenis

Het is geen gekke gedachte dat ook de ketting van Amalia een betekenis zou hebben. De oorbellen die ze droeg hadden dit namelijk wel. De oorbellen zijn gemaakt door mensen die huiselijk geweld hebben doorstaan. Door de hartjes te dragen, probeert het label extra aandacht vragen voor het probleem.

Dit maakt de troonopvolging van prinses Amalia zo bijzonder:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: Brunopress

Lees meer

Sylvia Witteman: “Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken”

Sylvia Witteman moeder ziekenhuis Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week maakt Sylvia zich zorgen om haar moeder in het ziekenhuis.

Mijn oude moeder, alleen thuis, was ’s avonds gevallen en kon niet meer opstaan. Naar haar telefoon kruipen kon ze nog nét. “Goddank!”, zeiden mijn broer, zus en ik tegen elkaar. Het is wonderlijk, hoe je bij zulke rampspoed blij kunt zijn met kleinigheden. In het ziekenhuis bleek haar linkerheup gebroken. Ik zag het op de röntgenfoto. Het is raar om naar de botten van je moeder te kijken. Ze m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien