Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Politie geeft Amber Alert af voor vermiste Marley (11) uit Lelystad

De politie is op zoek naar de 11-jarige Marley Beeks uit Lelystad en heeft donderdagmiddag daarvoor een Amber Alert afgegeven.

Marley Beeks wordt sinds woensdag vermist en zou in gezelschap zijn van haar vader. Ze heeft blond haar, blauwe ogen en een korte goudkleurige jas. Haar vader is omschreven als een blanke man met een rode trui met capuchon. Ook zou hij een rugzak dragen.

Advertentie

Update: De politie heeft bekendgemaakt dat Marley Beeks in goede gezondheid is teruggevonden in het centrum van Lelystad. Haar vader is aangehouden.

Amber Alert
Een Amber Alert wordt alleen ingezet als de politie vreest voor het leven van een kind. “Enkele keren per jaar komt een kind in levensgevaar. Vaak gaat het om kinderen die ontvoerd zijn door een onbekende dader. Seksueel misbruik van het kind is meestal de reden achter een dergelijke ontvoering, en het risico bestaat dat het kind uit angst voor ontdekking om het leven wordt gebracht. In dat geval zetten we AMBER Alert in. AMBER Alert moet daarom ook direct na melding van een dergelijke ontvoering bij de politie worden ingezet. Er is geen tijd te verliezen”, valt te lezen in een uitleg op de website van de politie.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: ANP. Beeld: Politie.

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien