Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Prachtig gebaar: Amsterdamse politie zamelt schoenen in voor daklozen

Het aantal daklozen in Amsterdam is de laatste jaren bijna verdubbeld. Hierdoor is er een groot tekort aan schoenen voor daklozen. De politie helpt daarom mee met het inzamelen van schoenen.

De inloophuizen voor onder meer daklozen van de Amsterdamse organisatie Regenboog groep worden iedere dag door wel 600 daklozen bezocht. En geen enkele daklozen loopt volgens de organisatie op normale schoenen.

Advertentie

Veel lopen
Daklozen worden gedwongen constant in beweging te blijven, aangezien het meestal niet is toegestaan ergens voor een langere plek te blijven. Ze worden weggestuurd of krijgen zelfs een boete. Ze lopen dus veel, maar vaak wel op te kleine en te smalle schoenen. Volgens de Regenboog groep zijn er wel honderden paren nodig en dan het liefst brede, stevige en warme schoenen. Die kunnen ze inleveren bij de inloophuizen op tientallen locaties in Amsterdam.

Kast plunderen
Medewerkers van politiebureau Amsterdam Centrum-Burgwallen helpen mee bij de inzamelingsactie. “Wij zijn aanwezig voor de handhaving maar natuurlijk ook de hulpverlening mag niet vergeten worden”, klinkt het op Instagram. Ze vragen iedereen om herenschoenen vanaf maat 42, sokken, warme truien en winterjassen in te leveren op het bureau aan de Nieuwezijds Voorburgwal 35 of bij een van de locaties van de Regenboog groep. “Plunder de kast van je familie en geliefden en help daklozen de winter door!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Iedereen een warme kerst 🎅 Over twee weken is het alweer zover, kerst! Wij zijn ook aanwezig voor de handhaving maar natuurlijk ook de hulpverlening mag niet vergeten worden. Daarom een oproep van en voor alle daklozen in ons mooie Amsterdam. Er is een ernstig tekort aan: – Herenschoenen vanaf maat 42 – Sokken – Warme truien – Winterjassen Dus, plunder de kast van je familie en geliefden en help de daklozen de winter door! Je kunt de spullen tot kerst afleveren op ons bureau aan de Nieuwezijds Voorburgwal 35 maar natuurlijk ook altijd bij de locaties van @regenboog020 zelf. Check even de website voor alle locaties en openingstijden. Liefs en een fijne (warme) kerst! ☃️

Een bericht gedeeld door Bureau Burgwallen (@politie_burgwallen) op

Dit is hoeveel geld Beau van Erven Dorens aan daklozen heeft gegeven:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Het Parool. Beeld: iStock

Lees meer

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien