Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Zó zag André van Duin er 49 jaar geleden nog uit

Adrianus Marinus Kyvon, die beter bekend is onder zijn artiestennaam, André van Duin, gaat alle lange tijd mee in de televisiewereld.

De komiek imiteerde op jonge leeftijd al bekende mensen. Vanaf zijn zestiende mocht hij aan de slag als entertainer bij een radioprogramma.

Advertentie

Wat een loopbaan
Toen organiseerde de AVRO de talentenjacht Nieuwe Oogst. André besloot mee te doen en met succes: in 1964 won hij de finale en was zijn bekendheid een feit. Een paar weken later verzorgde hij al het voorprogramma van de Rolling Stones in het Kurhaus. En André blijkt van alle markten thuis. Niet alleen kan hij goed entertainen, hij kan ook zingen. In 1965 komt zijn eerste single uit: Hé! Hé! (Ik heet André). Dat nummer is bekend van zijn optreden bij Willy en Willeke Alberti.

Inmiddels is hij een van de bekendste grappenmakers van ons land en is hij niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. Zo zagen we hem afgelopen seizoen nog Heel Holland Bakt presenteren. In 2006 trouwde hij met Martin Elferink.

André in 1969:

En in 1971:

Beeld: ANP

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien