Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Hoe gaat het nu met Anita uit 'Ik Vertrek': "Mijn paarden verkopen valt me zwaar"

In 2008 liet Anita Teunissen haar vertrouwde leven in Nederland achter om haar grote passie achterna te gaan. Zij deed mee aan Ik Vertrek en begon een paarden western ranch op het Zweedse platteland: Sun Dance Ranch. Jarenlang leefde ze haar droom met tientallen paarden en hordes toeristen. Tot de coronacrisis toesloeg. En alles wat zij had opgebouwd, op losse schroeven kwam te staan. 

Anita: “Toen het coronavirus uitbrak in Europa wist ik eigenlijk al meteen dat het gedaan was. Ik zou mijn ranch niet meer kunnen runnen zoals ik dat gewend was. Dat was heel moeilijk en heeft me veel tranen bezorgd.”

Advertentie

Geen zorgen maken

“Voor mij was het zo snel duidelijk omdat twee derde van mijn jaarinkomen komt uit het toerisme in de zomermaanden. Van het geld dat in juli en augustus binnenkomt, teer ik de volgende 10 maanden. Maar nu kwamen er helemaal geen boekingen binnen en werden veel bestaande boekingen geannuleerd. En nog steeds zijn mensen huiverig om op vakantie te gaan. Velen zijn bang voor wat ze aantreffen in Zweden. Maar echt, het gaat hier goed! Er zijn maatregelen, relatief weinig besmettingen en hier op de ranch zit je in de middle of nowhere. Als vakantieganger hoef je je hier geen zorgen te maken.”

Verdriet

“Toch komt er momenteel nog altijd weinig geld binnen. Ik leef op het moment van een potje geld dat ik nog achter de hand had. Daar kan ik tot december op teren en dan moet er weer geld binnenkomen. Dat is spannend. Maar erger zijn de drastische beslissingen die ik heb moeten nemen. Het geld is voor mij op dit moment namelijk genoeg, maar de zorg voor mijn tientallen paarden kan ik er niet van betalen. Ik moet daarom een aantal paarden verkopen en dat valt me heel zwaar. Het maakt me verdrietig dat ik afscheid van ze moet nemen, maar ik kan niet anders. Gelukkig krijg ik lieve reacties van de mensen om me heen, die ook gek zijn op de paarden hier. Daarom kunnen mensen nu geld doneren voor hun favoriete paard. Daarmee wordt het paard verzorgd en zo kan ik toch nog een aantal paarden hier houden.”

Het roer om

“Wel realiseerde ik me al snel dat ik het anders moest doen om het te redden met mijn ranch. En toevallig speelde ik al een tijdje met het idee om een andere richting op te gaan. Maar zo’n stap is altijd spannend om te nemen. Nu het toerisme vastloopt vanwege het coronavirus, heb ik een duwtje in de rug gekregen. Dit is het moment voor mij om alles om te gooien. En dat ga ik dan ook doen.”

Paardentherapie

“Voorheen kwamen mensen vooral langs om te verblijven op mijn ranch en paard te rijden. Maar de paarden worden zo bijna een attractie. Veel toeristen denken even te betalen en, hup, het paard galoppeert en doet precies wat ze willen. Maar zo werkt het niet. Paarden hebben een eigen wil en persoonlijkheid. Dat is juist zo mooi aan ze en daar wil ik meer mee gaan werken. Mijn ranch zal dan ook meer gaan dienen als een opvang voor jongvolwassenen waar ze tot zichzelf kunnen komen. Hier zal ik dan gaan werken met paardentherapie. Mijn paarden zijn zo vrij, zo eerlijk en zo lief. Ze kunnen veel mensen helpen die met zichzelf in de knoop zitten. Bovendien gaan we nog een aantal speciale weken organiseren voor gasten die aan persoonlijke ontwikkeling willen werken en ik ga verschillende cursussen en opleidingen geven over paarden, connectie en energie. Dat lijkt me een heel mooie manier om mijn ranch in te zetten en daar ligt een grote behoefte!.”

‘Toeval’

“Het is eng om zo’n stap te zetten, maar het voelt goed. Ik stond steeds nog met één voet in alle negativiteit van de afgelopen maanden, maar sinds ik heb besloten dat dit voor mij het nieuwe hoofdstuk wordt, lijkt alles op zijn plaats te vallen. Ineens komen er ‘toevallig’ mensen op mijn pad die me kunnen helpen. Therapeuten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, samen met paarden, een psycholoog die tijdelijk onderdak zoekt en samen wil werken omdat ze ook meer in en met de natuur wil werken. Het is heel bijzonder om gesprekken te voeren met ze en te merken dat er nu van alles op mijn pad komt voor mijn nieuwe avontuur.”

Dankbaar

“De coronatijd was heftig en heeft me zeker verdriet gedaan. Maar ik denk stiekem dat ik over een tijdje terugkijk en dankbaar ben voor deze tijd. Het heeft me het duwtje gegeven dat ik nodig had om een nieuwe weg in te slaan en ik heb er vertrouwen in dat dat heel mooi gaat worden.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Interview: Eva Breda. Beeld: Anita Teunissen. 

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers 'Bouwval gezocht' sprakeloos na 'zinloze aflevering'

De nieuwste aflevering van ‘Bouwval gezocht’ begon woensdagavond zoals elke andere aflevering: Edwin en Inge hadden een enorm perceel gekocht, met daarop een verwaarloosd vrijstaand huis. Hun droom was om het ‘bouwval’ om te toveren tot hun droomwoning, maar helaas voor de twee verloopt de verbouwing allesbehalve soepel.

Als uiteindelijk blijkt dat er voor een ton is verbouwd (maar niet aan het huis) en dat de relatie tussen Edwin en Inge is gestrand, vragen veel kijkers zich af waar de ‘zinloze aflevering’ op slaat.

Advertentie

Wonen in stacaravans

In ‘Bouwval gezocht’ is het normaal de bedoeling dat mensen met een beperkt budget een ‘bouwval’ omtoveren tot droomwoning. De eigenaren worden van aankoop tot inrichting van de woning gevolgd een aan het eind van de verbouwing taxeren de makelaars de woning. De droom van Edwin en Inge lijkt hier in eerste instantie aan te voldoen: ze hebben namelijk een verwaarloosd huis op een groot perceel gekocht en willen dit graag verbouwen tot een prachtige villa. Om tijdens de verbouwing niet in het huis te hoeven wonen, kopen ze drie stacaravans die ook aan een opknapbeurt toe zijn. Het is de bedoeling dat ze hier met hun zoon in verblijven totdat de verbouwing voltooid is.

Tweets over ‘Bouwval gezocht’

De verbouwing verloopt echter allesbehalve soepel en dat heeft ook zo z’n effect op de relatie van Edwin en Inge: halverwege de aflevering wordt namelijk duidelijk dat hun relatie voorbij is en dat er ook bar weinig aan het bouwval gedaan is. Het enige wat namelijk ‘verbouwd’ blijkt te zijn, zijn de drie stacaravans. Voor Bob zit er dan ook niks anders op dan deze aan het einde van de aflevering te inspecteren. Op Twitter regent het al snel kritiek op de aflevering: mensen vragen zich af waar ze nu precies naar hebben gekeken

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL 4, Twitter. Beeld: Screenshot Videoland

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

"Harry en Meghan bij 'Oprah' openhartig over familiespanningen"

Dat prins Harry (36) en Meghan Markle (39) op 7 maart aanschuiven bij Oprah voor een groot interview, kan je bijna niet ontgaan zijn. Het interview wordt voor de uitzending al breed uitgemeten in de media, maar hoeveel gaat het stel nou echt vertellen?

Een bron dichtbij het stel vertelt tegen zender E! wat we kunnen verwachten van het interview. Als we deze bron mogen geloven, belooft dat een waar spektakel te worden waarin gevoelige onderwerpen niet gemeden worden. Ja, ze gaan het zeker over hun relatie met de Britse koninklijke familie hebben.

Advertentie

Openhartig interview Meghan & Harry

De bron vertelt: “Er is veel spanning tussen het stel en de koninklijke familie. In het interview zullen ze vertellen waar ze – volgens hen – doorheen zijn gegaan. Meghan en Harry zijn opgelucht dat ze nu ver weg van alles zijn.” Omdat het stel ervoor heeft gekozen om definitief hun koninklijke werk neer te leggen, hoeven zij zich volgens deze persoon niet in te houden en zullen ze dus heel openhartig zijn.

“Ze zullen heel open zijn over het effect van alle aandacht op hun mentale gezondheid en eigenlijk hun hele leven.” Of ze het ook zullen hebben over de relatie van prins Harry met zijn broer William (38) is niet bekend. Die situatie zou momenteel nog heel gespannen zijn.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Elle.com. Beeld: Getty Images.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

'MAFS'-Mick deelt alsnog heuglijk liefdesnieuws

Het lijkt erop dat Mick na zijn Married at first sight (MAFS)-avontuur weer gelukkig is in de liefde. Hij verklapt dat er iets ‘heel prils’ gaande is. 

Het was met het stranden van vijf van de zes huwelijken niet echt een geslaagd Married at first right-seizoen. Maar drama was er genoeg, en daar smullen kijkers nog flink van na. Van Lars die woedend is op Lizzy tot en met Daisy die Mick op tv afkatte. Mick deelt nu in elk geval heuglijk nieuws.

Advertentie

Nieuwe liefde na MAFS voor Mick

Kijkers kwamen massaal op voor Mick, die volgens veel van hen beter verdiende dan zo afgezeken te worden op nationale tv. Maar Mick is daar al wel overheen, hoor. Sterker nog: hij heeft mogelijk een nieuwe liefde. “Ik heb wel iemand op het oog”, verklapt hij aan RTL Boulevard. “Het is nog heel pril. Ik denk dat ik het een kans ga geven. Ik hoop ook dat het van beide kanten komt.” De eerste ontmoeting moet nog plaats vinden, vertelt Mick. “We hebben elkaar nog niet gezien.”

Excuses van Daisy

Daisy vertelt dat er sinds haar breuk met Mick geen nieuwe man in haar leven is geweest. “Ik ben nu ook happy, ik ga niet geforceerd daten.” Wel geeft ze aan dat ze onlangs nog contact heeft gezocht met Mick om haar excuses aan te bieden. “Ik ben bij hem langs geweest om erover te praten.” Mick beaamt dit. “Toen heeft ze ook aangegeven: het was niet helemaal fair hoe ik me naar jou toe heb gedragen. Dat deed me wel goed.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mick Römer (@romertje)

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Boulevard. Beeld: NT Visuals (via RTL)

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo bewaar je een halve avocado zonder dat de vrucht bruin wordt

Een avocado kun je nadat je ‘m open hebt gesneden helaas niet goed bewaren. Want de overgebleven helft wordt snel bruin en is dan een stuk minder aantrekkelijk om nog te eten. Dat kun je met een simpel trucje oplossen.

Gooi je te vaak avocado weg omdat de overgebleven helft er niet zo smakelijk meer uitziet? Perfect rijp moet je ‘m eigenlijk meteen opeten, maar vaak heb je niet de hele vrucht nodig. In een zakje of aluminiumfolie in de koelkast lukt het niet om ‘m groen te houden, maar met dit trucje wel.

Advertentie

Avocado bewaren

Afgelopen zomer plaatste TikTok-gebruiker @KMag1 een video waarin ze liet zien hoe zij een halve avocado perfect buiten de koelkast  groen houdt buiten de koelkast. Tot wel 24 uur na het verwijderen van de pit! Dat deed ze in drie stappen:

  1. Snijd de vrucht doormidden.
  2. Leg de helft (mét de pit) in een bakje gevuld met water met de pit naar beneden.
  3. Bewaar de avocado in het water tot je de vrucht weer nodig hebt. Zo blijft het 24 uur goed.

Buiten de koelkast

Op deze manier kun je avocado gewoon buiten de koelkast bewaren zonder dat de peervormige vrucht bruin wordt. De volgende dag zal de vrucht nog precies zo groen zijn als toen je ‘m opensneed en zelfs nog wat romiger dan de dag ervoor. Het water doet ook niets af aan de smaak. De bovenkant van de avocado is natuurlijk wel vrij nat geworden. Dat kun je oplossen door het droog te deppen met keukenpapier.

BEKIJK OOK: Zo kun je zien of je avocado (over)rijp is:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Insider.com. Beeld: Getty Images.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien