Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Deze bijzondere documentaire over Antonie en Merlijn Kamerling wil je zien

10 jaar na de dood van zijn vader, gaat Merlijn Kamerling (21) op zoek naar wie zijn vader was. Daarover maakte hij naast een boek, ook nog de documentaire Antonie & Merlijn: 10 jaar later. En die is binnenkort op televisie te zien. 

Advertentie

Op zoek naar zijn vader

Nadat Antonie Kamerling in 2010 een einde aan zijn leven maakte, sloot zoon Merlijn Kamerling zich af. Hij wilde niets meer van zijn vader weten. Hij zapte weg bij fragmenten, zette de radio uit als er een liedje langskwam en drukte alle herinneringen aan zijn vader weg. Ook de positieve.

10 jaar na zijn dood, besloot Merlijn dat hij niet langer alles wilde opkroppen. Hij moest ontdekken wie zijn vader was. Over dat proces werd het boek Nu ik je zie geschreven. Maar ook werkte hij aan een bijzondere documentaire: Antonie & Merlijn: 10 jaar later.

Antonie & Merlijn

In de documentaire volgen we Merlijn in zijn persoonlijke zoektocht naar zijn vader. Met de oude Cadillac van Antonie trekt hij het land door op zoek naar antwoorden. Door te spreken met familie en vrienden van zijn vader, hoopt hij een beeld te krijgen van Antonie Kamerling en wat hij heeft nagelaten. Wie was zijn vader? Wat heeft hij voor Nederland betekend? En heeft de dood van Antonie iets betekend voor het taboe op zelfmoord?

Bijzondere momenten

De documentaire zit vol bijzondere momenten die Merlijn deelt met naasten van zijn vader, maar ook met mensen die eenzelfde situatie hebben meegemaakt als hij. Zo gaat hij in gesprek met Bastiaan Ragas over het verlies van zijn broer en deelt hij een bijzonder moment met Lola Brood. Ook zij verloor haar vader aan zelfmoord.

Uiteindelijk gaat Merlijn op pad met de belangrijkste personen in Antonies leven: zijn eigen moeder en zusje, Isa en Vlinder. Hoe hebben zij de afgelopen jaren ervaren?

De documentaire zal op 5 oktober te zien zijn op Net5 om 20:30 uur.

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Talpa. Beeld: Brunopress.

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien