Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Arie Boomsma over het vaderschap: "De kraamverzorgster gaf mij zelfvertrouwen"

Arie Boomsma is vader van twee kinderen: dochter Bobby van 3 jaar en zoontje Mozes van 1 jaar. Arie blikt terug op de kraamtijd en vertelt een grappige anekdote over luiers verschonen.

Toen dochtertje Bobby werd geboren, stond het leven van Arie op z’n kop: “Je hebt zoveel nieuwe indrukken, verantwoordelijkheden en prioriteiten. Dat is echt heel erg wennen.” Arie heeft zijn eigen leven dan ook behoorlijk omgegooid voor het ouderschap. “Eerst werkte ik zes of zeven dagen in de week, maar dat is veranderd: donderdag, zaterdag en zondag zijn nu echt onze gezinsdagen.” aldus Arie.

Advertentie

Luiers verschonen
Of Arie zelf luiers verschoont? Nou en of! “Ja, dat doe ik zeker! Bobby is er inmiddels uit, maar Mozes verschoon ik nog regelmatig, hoor. ’s Ochtends rond een uur of zes begin ik al. Op werkdagen kan ik wel een luiertje of zes van hem verwachten, maar ik vind kletsen met hem tijdens het verschonen wél heel leuk.” En dat gaat ook weleens mis, vertelt hij: “We kregen dus eerst een dochter en later pas een zoon. Ik had alleen nog niet helemaal door dat de luier bij een meisje gewoon nat is en dat een jongetje mikt… Bij Mozes ontstond er elke keer een fontein als ik de luier opende. Tja, daar heb ik me wel een paar keer in vergist”.

Kraamverzorgster
Iemand waar Arie en zijn vrouw Romy ontzettend op konden steunen tijdens de eerste dagen van het ouderschap is hun kraamverzorgster Marcella: “De kraamverzorgende gaf ons, en vooral mij, echt zelfvertrouwen. Zo kwam ik door haar veel meer te weten over mijn rol als vader. Voor een man is dat vaak echt zoeken. Hoe en waar moet ik ondersteunen en wat wordt er van mij verwacht? Hoe moet het kindje in bad, hoe moet je de luier verschonen, hoe houd je je kind vast? De eerste tijd is wat dat betreft heel belangrijk, net als de hulp van een kraamverzorgster. Zij is de eerste dagen echt onmisbaar.”

Campagne
Arie is ambassadeur van een bekende luierproducent, die een campagne organiseert om stil te staan bij het belang van kraamverzorgenden. Hij deelt daarom met de hashtag #BedanktKraamverzorgende een dankwoord op social media.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Toen ik op zoek was naar een foto uit de kraamperiode van Mozes, vond ik deze. Voordat ik zelf vader werd, vond ik het altijd al zo bijzonder dat een baby dat doet, zo’n vinger vast pakken. Terwijl er verder nog zo weinig contact wordt gemaakt. Het was vaak ook het enige dat ik durfde, een vinger aanbieden. Zo’n pasgeboren kind vasthouden vond ik spannend, toch altijd een beetje bang iets verkeerd te doen. Nu kan ik mij dat niet meer voorstellen. Maar ik weet nog wel dat ik veel dingen die ik nu vanzelfsprekend doe, leerde van onze kraamverzorgende Marcella. Ze was er in de week na de geboorte van Bobby, en ook weer bij Mozes. De manier waarop je een kind kan dragen, waarop je het vasthoudt in een badje, hoe je gebruikte luiers opvouwt… dankzij Marcella wist ik dingen. Ze gaf me zelfvertrouwen als vader in een periode dat er bakken vol indrukken en nieuwe prioriteiten in mijn leven kwamen. Nieuwe vormen van liefde, maar ook onzekerheden. Ik heb veel van haar opgestoken. En ineens is ze dan weer weg. In de roes van slapeloosheid vergeten veel ouders te bedanken, te laten weten hoe belangrijk zo iemand voor je was. Vandaag begint de campagne #bedanktkraamverzorgende Waarin @pampersnl ouders oproept hun verhalen over kraamverzorgenden te delen. Met die hashtag dus. Allereerst vanwege de verhalen zelf. Om dankbaarheid te tonen voor dat mooie werk. Om al die voorbeelden te laten zien. Door #bedanktkraamverzorgende te gebruiken maak je kans op een leuk standbeeldje om aan jouw kraamverzorgende te geven. Een klein gebaar, symbolische erkenning voor dat prachtige beroep.

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Telegraaf. Beeld: ANP

Speel hier de woordzoeker van zaterdag 22 februari

woordzoeker

Premium

Wil jij je weekend goed beginnen met een ouderwetse puzzel? Dan heb jij geluk want op deze zaterdag 22 februari hebben wij weer een leuke woordzoeker voor je klaarstaan. Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Je vindt de puzzel terug in jouw bewaarlijst. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien