Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Lof voor Arjen in aflevering 'Zondag met Lubach' over rashonden

Arjen Lubach vertelt in ‘Zondag met Lubach’ elke week over ondergesneeuwde verhalen waarvan hij vindt dat ze opnieuw op de kaart gezet moeten worden. Gisteravond vond hij dat het tijd was om het over rashonden te hebben.

Want volgens Arjen is het voor de honden geen pretje. Veel rashonden hebben last van hun ras en de bijbehorende gebreken.

Advertentie

Geen evolutie
Rashonden zijn niet ontstaan door evolutie, maar door de mens. Er wordt vertelt dat rashonden 40 procent kans hebben erfelijke gezondheidsproblemen. De lijst van ziektes is eindeloos. “Hondenrassen zijn niet de natuur, ze zijn door ons bedacht. Wij hebben bijvoorbeeld de Duitse Herder gemaakt”, vertelt Arjen.

Hondenrassen
Er bestaat een lijst online waar de ‘top 10 ziekste hondenrassen’ staan beschreven. Arjen vertelt: “Op 1 staat de Cavelier King Charles Spaniël met wel 32 bekende gebreken. Zoals constante hoofdpijn, benauwdheid, middenoor ontsteking, allergieën, aantasting ruggenmerg, doofheid, een hele waflijst.”

Reacties
De mensen achter de buis tijdens Zondag met Lubach hebben veel lof voor Arjen om dit onderwerp te benoemen.

Bekijk het item van Arjen en zijn mening over rashonden hier:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: VPRO. Beeld: ANP

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien