Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Lof voor Arjen in aflevering 'Zondag met Lubach' over rashonden

Arjen Lubach vertelt in ‘Zondag met Lubach’ elke week over ondergesneeuwde verhalen waarvan hij vindt dat ze opnieuw op de kaart gezet moeten worden. Gisteravond vond hij dat het tijd was om het over rashonden te hebben.

Want volgens Arjen is het voor de honden geen pretje. Veel rashonden hebben last van hun ras en de bijbehorende gebreken.

Advertentie

Geen evolutie
Rashonden zijn niet ontstaan door evolutie, maar door de mens. Er wordt vertelt dat rashonden 40 procent kans hebben erfelijke gezondheidsproblemen. De lijst van ziektes is eindeloos. “Hondenrassen zijn niet de natuur, ze zijn door ons bedacht. Wij hebben bijvoorbeeld de Duitse Herder gemaakt”, vertelt Arjen.

Hondenrassen
Er bestaat een lijst online waar de ‘top 10 ziekste hondenrassen’ staan beschreven. Arjen vertelt: “Op 1 staat de Cavelier King Charles Spaniël met wel 32 bekende gebreken. Zoals constante hoofdpijn, benauwdheid, middenoor ontsteking, allergieën, aantasting ruggenmerg, doofheid, een hele waflijst.”

Reacties
De mensen achter de buis tijdens Zondag met Lubach hebben veel lof voor Arjen om dit onderwerp te benoemen.

Bekijk het item van Arjen en zijn mening over rashonden hier:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: VPRO. Beeld: ANP

Tessel Tindert: “Mijn bewondering voor mensen in de zorg groeit met de minuut”

Tessel Tindert

Premium

De ene keer dat ik met Marijke bel, klinkt ze somber, de andere keer wat opgewekter. Dan vertelt ze dat ze een goede nacht heeft gehad en dat het met Maarten wat beter gaat.

Hij ligt nog steeds aan het zuurstof in het ziekenhuis, maar hij hoeft niet naar de IC. Elke dag doe ik wat boodschappen die ik voor de deur leg. Als ik op de 4e dag met mijn boodschappentas uit de lift stap, staat haar voordeur open. In de donkere gang staat Marijke. Broos, mager en ver

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien