Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Autistische jongen (11) mocht niet op schoolfoto, maar is nu model

De autistische Alfie Aldridge (11) mocht niet op de schoolfoto vanwege verstorend gedrag. Maar deze stoere jongen kan nu wel mooi vertellen dat hij model staat voor wereldwijde merken.

Door zijn autisme heeft de 11-jarige Alfie moeite om samen te werken binnen een (grote) groep. Dat was een van de redenen dat hij tijdens het maken van de schoolfoto van de foto verbannen werd. Hij verstoorde het moment en mocht daarom niet op de foto met zijn klasgenootjes. “Dit heeft me erg gekwetst”, zegt Gary, de vader van Alfie.

Advertentie

Gedragsproblemen
Gary geeft toe dat je je handen vol hebt aan Alfie en dat de docenten op school hem niet onder controle kon houden. Hierdoor werd hij overgeplaatst naar een school die gespecialiseerd is in het opvoeden van kinderen met sociale, emotionele en gedragsproblemen. Deze overstap was best moeilijk voor de autistische jongen, maar toen hij daar eenmaal gewend was kreeg hij z’n zelfvertrouwen weer terug.

Stilzitten
Helemaal toen een vriend van de familie hem bij een modellenbureau had aanbevolen. “Hij zag potentieel in Alfie en zei dat hij iets speciaals had”, legt vader Gary uit. “Ik was deze opmerking snel weer vergeten, want mijn jongen kan toch niet stilzitten. Totdat die vriend zei: ‘Alles is mogelijk.’ “Hij regelde een professionele fotograaf om foto’s met hem te maken.”

Droom
Gary had het niet verwacht, maar als Alfie op de set is, ontspant hij helemaal. “Het is net alsof hij hiervoor geboren is. Het heeft hem heel erg geholpen. Ik wil gewoon dat mensen weten dat een handicap je dromen niet kan stoppen”, legt Alfie’s vader uit.

Beroemdheid
Alfie werd meteen opgepikt door een modellenbureau dat gespecialiseerd is in modellen met een handicap. Sindsdien heeft hij onder andere voor H&M, River Island en Land Rover model gestaan. “Als ik er op school met mijn vrienden over praat, zeggen ze steeds hoe cool het is”, vertelt Alfie. “Wanneer ik een shoot doe, doe ik mijn haar en make-up en voel ik me echt een beroemdheid. Ik vind het hartstikke leuk om te doen.” De 11-jarige autistische jongen heeft nu ambities om een carrière in de mode-industrie voort te zetten als volwassene.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Independent. Beeld: iStock & Twitter. 

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien