Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

In dít land krijgen automobilisten een boete als ze voetgangers nat maken

Keihard door een plas rijden in de hoop passerende voetgangers nat te maken: hier in Nederland levert het je hooguit een scheldpartij op, maar in het Verenigd Koninkrijk kom je er niet zo gemakkelijk vanaf.

Britse automobilisten riskeren namelijk een boete van maar liefst €5.500 als ze expres iemand nat rijden.

Advertentie

Smak geld
“Door een plas rijden om voetgangers nat te maken, is verboden,” zo twitterde een verzekeringsbedrijf onlangs. De reden? Het valt onder onvoorzichtig en ongepast rijgedrag. Pete Williams, woordvoerder van autoverzekeraar RAC, legt uit: “Iedereen die weleens volledig doorweekt is geweest nadat een automobilist door een grote plas reed, vindt het terecht dat de chauffeur daar een boete voor krijgt.” Hoewel de meeste automobilisten er met een boete van €100 vanaf komen, zijn er uitzonderingen. “Als ze weigeren te betalen en voor de rechter moeten komen, kan die boete oplopen tot ruim €5.500, maar die kans is niet groot.”

Vies weer
Het onderwerp is momenteel heel actueel, omdat het deze week ontzettend vies weer is in Engeland. Het is ijskoud, er staat een ijzige wind en het regent hard. Niet bepaald de fijnste weersomstandigheden om doorweekt te raken door een ‘grappige’ automobilist…

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland

Bron: The Independent. Beeld: iStock

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien