Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Deze leidinggevende let tijdens sollicitatiegesprek slechts op één opmerkelijk aspect

Tijdens een sollicitatiegesprek bekijkt je potentiële nieuwe leidinggevende vaak hoe je de vragen beantwoordt en of je overkomt als een leuke, betrouwbare collega. Toch let deze directeur op een héél ander, onverwachts aspect. Hij legt uit waarom.

Koffiekopje
Trent Innes onthult een eenvoudige ‘test’ die hij gebruikt om erachter te komen of een sollicitant volgens hem goed genoeg is voor de baan. En dat heeft niks met het cv, de referenties of kennis van de sollicitant te maken. Het enige wat Trent gebruikt om de potentiële medewerkers te testen tijdens een sollicitatiegesprek, is een koffiekopje.

Advertentie

Keuken
Trent werkt bij een softwarebedrijf in Australië en legt uit dat hij de kandidaat bij binnenkomst meteen meeneemt naar de keuken. Daar biedt hij hem of haar een warm drankje of glas water aan. Aan het eind van het gesprek checkt hij of de persoon in kwestie het lege kopje of het glas terug wil brengen naar de keuken.

Houding
“Je kunt vaardigheden ontwikkelen, je kunt kennis en ervaring opdoen, maar het komt echt neer op de houding. Ik zie graag dat mensen de intentie hebben om hun eigen kopje af te wassen.” Uiteindelijk laat hij de mensen nooit hun eigen kopje afwassen, maar het gaat om het feit of ze het wel of niet voorstellen.

Zwarte lijst
Wanneer een sollicitant voorstelt om het lege kopje koffie naar de keuken te brengen en af te wassen, overweegt Trent diegene de baan te geven. Kandidaten die dat niet doen, komen op de zwarte lijst.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Sun. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien