Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Goed nieuws! Baby Jayme met spierziekte kan eindelijk behandeld worden

Goed nieuws voor de ouders van de kleine baby Jayme, het jongetje met de zeldzame spierziekte SMA type 1. Het medicijn dat hem kan redden is het duurste medicijn ter wereld en kost maar liefst 1,9 miljoen euro. Dankzij een geweldige actie is dat geld opgehaald, en nu lijkt het erop dat het jongetje eindelijk behandeld kan gaan worden.

Niet in Nederland, maar in het Bethesda Kinderziekenhuis in Boedapest, Hongarije.

Advertentie

Geldbedrag

De verdrietige situatie van het jongetje werd bekend toen zijn verhaal werd verteld in talkshow Beau. Na de uitzending was er ontzettend veel online steun voor de ouders vanuit de kijker thuis. Ook bekend Nederland werd gegrepen door de ziekte van baby Jayme. Mede door de inzet van Jim Bakkum werd het benodigde bedrag voor behandeling van 1.9 miljoen euro al eind mei verzameld.

Hoop

Toch kon Jayme nog niet behandeld worden. Want de ouders van het 1-jarige jongetje hadden gehoopt dat hij in Utrecht terecht kon, maar de artsen van het SMA-expertisecentrum stonden niet achter de behandeling. De situatie leek uitzichtloos, maar donderdag werd bekend dat er hoop aan de horizon gloort.

Dankbaar

Baby Jayme kan namelijk terecht in het Bethesda Kinderziekenhuis te Boedapest. Dat meldt Team Jayme met een foto op Instagram. Bij de foto schrijven ze: “Wij zijn ontzettend dankbaar dat Jayme de kans krijgt om de behandeling met Zolgensma in Boedapest te krijgen, het Bethesda Kinderziekenhuis heeft namelijk de meeste ervaring in Europa met deze behandeling en Hongarije is maar 2 uur vliegen. Het gaat eindelijk gebeuren! We hebben er geen woorden voor! We hopen op jullie steun nu het eindelijk duidelijk is waar Jayme behandeld gaat worden!”

 

View this post on Instagram

 

Jayme gaat naar Hongarije! We hebben goed nieuws! Jayme kan behandeld worden in het Bethesda Kinderziekenhuis in Budapest. We hebben alle benodigde documenten naar Hongarije gestuurd en krijgen na het weekend duidelijkheid over de precieze kosten. Als de resultaten van het bloedonderzoek van aankomende week goed zijn, zal Jayme in augustus de behandeling met Zolgensma kunnen krijgen! Wij zijn ontzettend dankbaar dat Jayme de kans krijgt om de behandeling met Zolgensma in Budapest te krijgen, het Bethesda Kinderziekenhuis heeft namelijk de meeste ervaring in Europa met deze behandeling en Hongarije is maar twee uur vliegen. Het gaat eindelijk gebeuren! We hebben er geen woorden voor! We hopen op jullie steun nu het eindelijk duidelijk is waar Jayme behandeld gaat worden! Köszi! https://teamjayme.nl/jayme-gaat-naar-hongarije/

A post shared by Team Jayme (@teamjayme2020) on

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien