Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Helpt het écht om op een blikje te tikken voordat je ‘m opent?

Is het je weleens opgevallen dat sommige mensen op hun blikje tikken voordat ze deze openen? Dit zou er namelijk voor zorgen dat het blikje niet ‘openspuit’, maar in hoeverre klopt dit? Deense onderzoekers zochten het uit.

Zo’n bruisend drankje is lekker, maar ook vervelend als het uit je blikje spuit. Het vermindert de hoeveelheid drank die in het blikje zit én het zorgt voor verspilling. Daarnaast kan het ook voor lelijke vlekken zorgen. Reden genoeg dus om de tik-methode onder de loep te nemen!

Advertentie

Even schudden
Voor het onderzoek werden 1000 blikjes bier gebruikt en opgedeeld in 4 categorieën: niet geschud/niet getikt, geschud/niet getikt, geschud/getikt en niet geschud/getikt. Het tikken gebeurde steeds 3 keer en altijd op dezelfde plaats en door dezelfde persoon.

Conclusie
En wat bleek? Het tikken hielp helemaal niks. Geschudde blikjes verloren wel gemiddeld 3,5 gram van hun massa. Niet geschudde blikjes verloren 0,5 gram bij het openen, iets wat amper waarneembaar was. “De enige mogelijke manier om een verlies van vloeistof tegen te gaan, is door te wachten tot de bubbels bezonken zijn en dan pas het blikje te openen”, aldus één van de onderzoekers.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Nieuwsblad.be. Beeld: iStock

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien