Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Balkenproef 'Expeditie Robinson' treft déze kandidaat genadeloos en daar vinden kijkers wat van

Dat deelname aan Expeditie Robinson soms keihard kan zijn, bewijst de achtste aflevering van dit seizoen maar weer.

Eilandraad of niet, op beide kampen worden er bondjes gesloten. Dat heeft ervoor gezorgd dat Kim Kötter en Rijk Hofman aan het begin van de aflevering oog in oog komen te staan met Akwasi Owusu Ansah. De 3 kandidaten komen voor een vervelende situatie te staan: een dag voor de samensmelting staat hen nog de balkenproef te wachten. Wie eraf valt, moet naar huis. De andere 2 gaan (terug) naar Duivelseiland.

Advertentie

Mee willen doen
Ondertussen zat de nog altijd positieve Rijk al 15 dagen op Duivelseiland, vrijwel zonder eten. Voor lange tijd zelfs helemaal in zijn uppie. Dat hij kans loopt om naar huis te gaan, zit hem flink dwars. “Ik wil nog niet naar huis. Ik wil weten hoe het voelt om te stemmen, om complotjes te maken. Om mee te doen”, zegt hij nog voor hij aan de proef begint.

Ontroerd
Maar de balkenproef is z’n Waterlo geworden. Rijk valt met een flinke kreet als eerste van de balk. Hij staart vooruit en de emotie is van zijn gezicht af te lezen. Expeditie Robinson is voor hem afgelopen, en dat terwijl hij zo hard heeft gestreden op het sombere eiland om terug in het spel te komen.

Petitie
Kijkers weten niet wat ze zien. De arme jongen heeft zó zijn best gedaan, en ligt met verzwakte gezondheid door Duivelseiland alsnog binnen een paar minuten uit het spel. Sommigen laten op Twitter weten dat er voor hen geen reden meer is om nog naar het programma te kijken, anderen zijn druk bezig met het tekenen van een petitie om Rijk aan het seizoen van 2021 mee te laten doen.

Terug in het spel
Nadat Akwasi de proef op Duivelseiland wint, keert hij terug in het spel. En dat terwijl hij er de vorige aflevering nog uit was gestemd. Een aflevering met veel gebeurtenissen, maar dat is het spel, toch?

Je kunt de aflevering online terugkijken.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Twitter. Beeld: RTL

De Dag Nadat Vervolg 36 – Onze baby niet levensvatbaar bleek

Loes (36): “Vanaf het moment dat we in het ziekenhuis kwamen, kreeg ik elke twee uur een tabletje dat ervoor zorgde dat de weeën opgewekt werden. Behalve ’s nachts, omdat het ook belangrijk is dat je je rust pakt. Je moet ten slotte wél een bevalling doorstaan."

Lees hier het begin van De Dag Nadat >

"Omdat ik de nacht ervoor helemaal niet had geslapen, viel ik die vrijdag toch af en toe in slaap. Ron en ik waren samen en het vóelde ook heel erg samen: dit gingen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien