Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Beau emotioneel geraakt door Rigo's situatie in laatste aflevering 'De sleutel'

Dinsdagavond werd alweer de laatste aflevering van De sleutel uitgezonden. Tijd om de balans op te maken. Dat viel voor sommige deelnemers niet mee. 

In het programma gaf presentator Beau van Erven Dorens 5 daklozen de sleutel van een eigen woning. Dit alles in de hoop dat de deelnemers zo hun leven weer een beetje op de rit krijgen. In het geval van Rigo lijkt dat niet gelukt.

Advertentie

‘Het einde is de dood’
In eerste instantie mogen Beau en zijn team niet eens binnenkomen. Uiteindelijk mag de presentator wel naar binnen. Wat hij daar treft, valt hem niet mee. “Hij zit in een soort neerwaartse spiraal en ik weet niet hoe we hem kunnen stoppen. Het einde is niets anders dan gewoon de dood. Hij neemt een slok uit een fles whisky, hij ziet er graatmager uit en plukt aan zijn handen die vol zitten met wonden.”

Nederlaag
Omdat Rigo geen geld voor water wil betalen aan de gemeente, doet hij zijn behoefte in lege flessen die verspreid door het huis staan. Zelf is hij ook niet blij met de situatie. “Mijn vrienden zijn weg”, vertelt Rigo. Beau noemt het experiment ‘een nederlaag’. “We zijn niet vooruit gekomen, behalve dan dat hij binnen zit. Het is geen onwil, hij is gewoon ziek. Je kunt niet iemand helpen die niet wil. Hij wil niks.”

‘Super verdrietig’
De presentator is zichtbaar geraakt door die constatering. “Daar moet ik niet om gaan huilen, maar het is gewoon super verdrietig.” Hij hoopt dat er over een halfjaar toch iets veranderd is. “Dan hebben we wat bereikt, maar op dit moment is het een mislukking.”

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: RTL/Robin van de Broek

10 nieuwe medische behandelingen: van eiwitten tegen migraine en afvallen met een maagballon

vrouwenkwalen

Spataderen bestrijden met een roterend draadje, rimpels liften met een straaltje gas en virtuele pijnbestrijding: de medische ontwikkelingen staan niet stil. De 10 nieuwste behandelingen.

1. Buikspoeling bij eierstokkanker

Het is een van de sluipendste en agressiefste vormen van kanker: eierstokkanker. Er zijn nauwelijks voortekenen en als het ontdekt wordt, is het vaak te laat. Jaarlijks krijgen 1300 vrouwen in Nederland eierstokkanker. Drie op de vier van hen hebben al uitzaaiingen in de buik. Vijf jaar na de behandeling is nog ongeveer een derde van deze vrouwen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien