Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Bij dit Nederlandse bedrijf krijg je een baan zonder te solliciteren

Krijg je alleen al van het woord ‘sollicitatiegesprek’ rode vlekken in je nek? Dat is bij webwinkel MamaLoes geen probleem: zij nemen iedereen aan die zich aanmeldt. 

Ouderen wiens cv steeds weer onderop de stapel belandt, mensen met een spraakprobleem of jongeren die zonder ervaring bij geen enkel bedrijf worden uitgenodigd. Een grote groep Nederlanders zit zonder baan omdat simpelweg de kans niet krijgen om op gesprek te komen.

Advertentie

Spannend
Daar had Loes de Volder, directeur van MamaLoes, genoeg van. Daarom besloot zij iedereen een kans te geven. Alle mensen die zijn of haar naam op de lijst zetten, krijgen een baan bij haar internetbedrijf. “Het is eng, nee spannend moet ik zeggen, want je weet niet wie je krijgt, maar je gaat ze wel aannemen’’, vertelt de ondernemer aan het AD.

Een kans geven
Daarmee is haar bedrijf dat babyartikelen verkoopt het eerste Nederlandse bedrijf dat op deze manier mensen werft. Deze Amerikaanse methode wordt ook wel ‘open hiring’ genoemd. Hiermee help je mensen die maar moeilijk aan de bak komen. En dat heeft volgens Loes veel voordelen. Als je ze een kans geeft, krijg je er ‘super gemotiveerde mensen’ voor terug, zegt ze.

Gemotiveerd
Uiteraard hebben ze ook bij MamaLoes maar een beperkt aantal plekken. Er is ruimte voor 80 uur werk, omgerekend 2 fulltime banen. “Dat gaan we invullen met veel meer mensen dan 2, want we gaan kijken hoeveel uur past bij de kandidaten”, legt Loes uit. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Hoe hoger je op de lijst staat, hoe eerder je aan de beurt bent. En als er iemand uitvalt, dan is die plek voor de eerstvolgende op de lijst. En volgens Loes werkt het systeem heel goed. “Ik heb alleen maar gemotiveerde mensen gezien.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mama Loes. Beeld: iStock

Leona Philippo spreekt voor één keer over haar geaardheid: “Als bij donderslag wist ik: het komt door háár” 

Leona

LHBTI... Dit zijn geen letters, maar dit gaat over mensen. En over houden van wie we willen. Daarom vertelt de biseksuele Leona Philippo haar verhaal. “Hoe meer openheid ik geef, hoe dichter bij we bij acceptatie komen.”

Leona Philippo (41) is singer-songwriter, actrice en motivational speaker. Met haar ex-vrouw kreeg ze Manuel (9). Zoon Tymon (2) kreeg ze alleen. Voor één keer spreekt ze publiekelijk over haar geaardheid.

“Ik ben helemaal niet bezig met mijn geaardheid, nooit geweest ook. Als er in interviews naar wordt gevraagd, ga ik er zelfs liever n

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien