Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Bejaarden (pas) gered uit overstroomd tehuis nadat hartverscheurende foto viral gaat

In een verzorgingstehuis in Texas kwamen bejaarden tot aan hun middel in het water te zitten door orkaan Harvey. Dit leverde een hartverscheurende foto op. 

Nog hartverscheurender, is dat de hulpdiensten pas uren nadat deze foto gemaakt werd ter plaatse waren.

Advertentie

Met rollator in het koude water

Op social media is er dan ook veel te doen om de foto. Sommigen dachten (hoopten) zelfs dat het gefotoshopt was. Maar het was de realiteit voor zo’n 15 ouderen, hun verzorgers én een kat in het Amerikaanse verzorgingstehuis Late Vite Belle. Veel van de bejaarden zaten in een rolstoel en sommigen gebruikten een rollator of zuurstoffles.

Kritiek

De foto werd op Twitter geplaatst door Timothy McIntosh. Hij ontving het plaatje van zijn schoonmoeder, Trudy Lampson, één van de verzorgsters in het tehuis. Zijn tweet werd ruim 3.000 keer geretweet en riep veel verbijstering en kritiek op. Onder meer omdat de hulpdienst zo laat aanwezig was. “Waar is er verder geen familie daar?”, vraagt iemand zich daarnaast af. En: “Wie keurt het goed om een bejaardentehuis in een gebied te plaatsen met gevaar op overstroming? Zijn ze gek geworden?”

Bejaarden_water_orkaan_Harvey_Texas_2_Libelle

Bron: Twitter, Gavelston County Daily News . Beeld: Twitter

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien