Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom deze 'bevroren waterstraal' de wereld overgaat

Als er íets zowel grappig als frustrerend is, dan zijn het wel optische illusies. Zoals deze, van de Italiaanse filmmaker Dario Bonzi.

Dario plaatste dit filmpje begin december op zijn Instagram. Het lijkt alsof hij een bevroren waterstraal filmt. Pas wanneer hij zijn hand erdoorheen haalt, zie je dat het water gewoon stroomt. Hoe het kan, lees je onder zijn filmpje.

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

❄️💧 #mtsilver

Een bericht gedeeld door Mt Silver (@mtsilvers) op

Zelf geeft Dario geen uitleg bij zijn filmpje. Maar tussen de duizenden reacties op zijn Facebook-account vinden we een aantal mogelijkheden. Zo wordt er gezegd dat de straal héél licht bevroren is en het water weer begint te stromen zodra de hand het ijs raakt. Een andere optie is dat het een truc is van de maker: Dario is tenslotte filmmaker.

Stroming
Waarschijnlijker is het echter dat het hier gaat om ‘laminar flow’, laminaire stroming op z’n Nederlands. Dit is een natuurverschijnsel waarbij al het water heel netjes in een bepaalde richting stroomt zonder daarbij onderbroken te worden. Het water lijkt daardoor stil te staan. Denk aan je kraan: zet je die zacht open, dan komt er een ‘gladde’ straal uit. Pas wanneer je ‘m harder zet of de straal onderbreekt, verandert de vorm. En nee, de stroom hoeft hiervoor niet loodrecht naar beneden te lopen: zoek op YouTube maar eens naar ‘laminar flow’, dan vind je nog veel gekkere voorbeelden.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: Instagram. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien