Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Bibian Mentel openhartig over impact kanker op haar zoon

Bibian Mentel krijgt klap na klap te verwerken in haar leven. Inmiddels heeft ze voor de 12e keer kanker. Dat is ook voor haar familie zwaar.

De snowboardster vertelt openhartig over wat haar gezondheid voor impact heeft op haar zoon, in de nieuwe Linda.

Advertentie

Van jongs af aan een moeder met kanker
Haar 16-jarige zoon Julian heeft het zwaar met de ziekte van zijn moeder. “Hij leeft natuurlijk van jongs af aan met een moeder die kanker heeft”, vertelt Bibian. “Als hij angstig was, zei ik dat ik altijd in zijn hart zou blijven. Dat is ontstaan toen zijn vader en ik uit elkaar gingen. Mijn zoon is echt een mama’s kindje, we hebben maar 1 blik nodig en weten van elkaar wat we voelen.”

Bibian Mentel over haar zoon
De scheiding had veel invloed op Julian. Hij wilde liever bij zijn moeder blijven wonen. Zij liet hem altijd weten dat ze misschien niet lang meer zou leven. “Dan zei ik: ‘schatje, onthoud dat waar je ook ter wereld bent, mama altijd in je hartje zit, ook als ik niet meer leef.’ Dat heb ik hem van kleins af aan meegegeven.”

Nog steeds vindt Bibian het belangrijk deze boodschap mee te geven aan haar zoon. “Hij heeft momenten dat hij tegen me aan komt liggen en bang is voor wat er nog gaat komen”, zegt ze. “En als ik zijn lijf voel schokken, vraag ik: ‘Schat, wat is er?’ En dan zegt hij: ‘Ik wil je niet verliezen.’ ‘Ja, maar je weet toch … ’ antwoord ik dan. En dan vult hij al aan: ‘Ja, je zit altijd in mijn hart.’”

Bibian nam onlangs het besluit dat ze in het vervolg niet meer gereanimeerd wil worden, mocht er tijdens een operatie iets misgaan.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard. Beeld: ANP

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien