Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Bibian Mentel legt uit waarom haar kankerdiagnose deze keer anders is

Bibian Mentel hoorde niet lang geleden dat ze voor de elfde keer kanker heeft. Een harde klap in haar gezicht, alweer, helaas.

Maar Bibian legt samen met haar man uit dat de kankerdiagnose dit keer anders is. En dat is niet positief. Haar man Edwin Spee in een interview met Art Rooijakkers: “In het verleden kwam er één plekje terug, dan werd die ene plek aangepakt en was ze soms een half jaar schoon en zelfs een keer zes jaar schoon. Nu komt het bijna elk jaar terug en op heel veel plekken. De artsen hebben deze keer ook aangegeven: ‘We maken ons heel veel zorgen.’”

Advertentie

Bibian houdt zich sterk, maar het is zwaar nieuws. “Ik slik medicatie waardoor de plekken in mijn longen redelijk stilstaan. In mijn botten groeit het dus wel verder en dat is natuurlijk heel vervelend, want we willen niet dat het naar mijn hoofd groeit.” Maar ze blijft ondanks alles vooruit kijken. “Ik voel me fysiek gezien best goed en zo lang dat blijft, kies ik ervoor elke dag te blijven genieten. Uiteindelijk weet niemand wanneer het leven eindig is. Het leven is eindig, dat weten we allemaal. Wanneer dat einde komt, weten we niet. Het kan ook zo zijn dat we vanavond in de auto naar huis verongelukken en dan is het ook over.”

Met hun kinderen zijn ze nog op vakantie geweest. Ook voor hen is het ontzettend moeilijk nieuws dat niet te bevatten is. “We hebben gezegd: ‘Het zou best weleens kunnen zijn dat dit mama’s laatste keer wordt’. Maar ook toen hebben we gezegd: ‘Nu gaat de vakantie beginnen en gaan we lol maken’”, aldus Edwin. In augustus staat er een zware operatie op de planning. Ze moeten van de artsen rekening houden met het ergste.

We branden met alle liefde een kaarsje voor Bibian en haar naasten en wensen haar kracht en geluk toe.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien