We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Bibian Mentel denkt niet na over de toekomst: 'Ik ga niet bij de pakken neerzitten'

Bibian Mentel heeft onlangs het verdrietige nieuws gekregen dat de kanker terug is. Er zijn opnieuw meerdere tumoren ontdekt. Toch blijft de snowboardster positief.

De vreselijke ziekte komt steeds vaker en sneller terug. Twee weken geleden liet Bibian weten voor de 11e keer het gevecht tegen kanker aan te gaan. Toch blijft ze positief in het leven staan.

Advertentie

Genieten
Gezien de omstandigheden gaat het redelijk goed met haar. “Ik heb een prachtig mooi gezin, lieve man én drie kinderen. En daar willen we gewoon van genieten”, vertelt ze in Zomer met Art. “Ik voel me goed en we zijn elke dag leuke dingen aan het doen en lekker van het leven aan het genieten.”

Niet ontkennen
Toch is de kanker niet te ontkennen. Medicijnen zorgen er wel voor dat de plekjes op haar longen redelijk stabiel blijven, maar tegen de kanker in haar botten is weinig te doen. Die blijft maar groeien. “Dat is natuurlijk heel vervelend”, zegt Bibian. “Maar we doen er alles aan om te kijken hoe we dat kunnen stoppen.”

Toekomst
Die positieve instelling van Bibian vindt haar man Edwin Spee prachtig. Hij zit ook bij Art Rooijakkers aan tafel. “We hebben gewoon samen besloten te genieten van het leven. En niet bij de pakken neer te gaan zitten. En niet na te denken over de toekomst.” Dat kan Bibian alleen maar beamen. “Het is een bewuste keuze.”

Spannende operatie
In augustus staat een zware operatie op de planning. Deze operatie is hartstikke spannend, want als het mislukt, dan heeft dat grote gevolgen voor Bibian. Dat zou namelijk betekenen dat ze niet langer meer zelfstandig zou kunnen ademhalen. Ze houden dan ook rekening met alle mogelijke scenario’s. “Ik weet dat ik niet wil leven als een kasplantje.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Zomer met Art. Beeld: ANP

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien