Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Blog Margje: bye bye morbide obesitas!

Margjes groeptherapie is gestopt. Dat is lastig, want nu moet ze het echt in haar eentje doen. Maar het feit dat ze niet meer ‘morbide obees’ is, geeft haar goede moed.

Het ging een tijdje goed. En toen ging het wat minder goed. Te goed om het slecht te noemen, te slecht om het goed te noemen. Ik at meer dan de bedoeling was. Geen overmatig veel eten, maar wel te veel om niet af te vallen. Als u mij nog kunt volgen?

Advertentie

Mijn hoofd was te vol met andere zaken om met mezelf bezig te zijn. Het was te druk. Met grote en kleine gedoetjes van andere mensen. Sommige mensen vallen af bij stress. Ik houd vast. En moet knagen. Op een wortel soms, maar ook wel eens op koekjes en chips als de wortels en appels niet meer voldoen. Alles in beschaafde hoeveelheden, dat dan weer wel. Maar ook beschaving kent zijn grenzen.

Afijn (mijn lievelingswoord in blogs, zo ontdekte ik laatst, ik gebruik het bij een op de vier blogs ongeveer), het was een ingewikkelde maand dus, juni 2016.

Gelukkig is het ondertussen juli. Schijnt de zon weer wat vaker. In het echt, en ook op de gedoetjes van de mensen die ik lief heb. Er is langzamerhand weer wat meer ruimte in mijn hoofd voor mijzelf. Want het vergt aandacht, dat gezonder leven. Aandacht en tijd en energie. Maar ik merk dat ik als dat allemaal aan mezelf geef, ik er uiteindelijk toch gelukkig van word. Gelukkiger dan van een zak chips.

Ik ben dus weer aan de slag gegaan met alle oefeningen. Lichamelijk en geestelijk. Nu de groepstherapie gestopt is, moet ik het echt helemaal zelf doen. Het in je eentje doen is een stuk moeilijker dan wanneer je een groep hebt om op terug te vallen. De bijeenkomsten waren steeds een stok achter de deur, momenten van bezinning en dagen vol inzichten.

Maar ik heb naast alle inzichten die ik heb ervaren ook een doel in zicht. En stapje bij stapje kom ik dichterbij. Het gaat per dag weer wat beter met mij. Mijn eerste tussendoel is ondertussen bereikt; ik ben niet meer morbide obees. Bye bye morbide. Mijn weg is nog lang. Dat besef ik echt wel. Maar dat ik het woordje morbide voor mijn obesitas ben kwijtgeraakt, voelt goed. Beter dan een zak chips of een choclat chip cookie me kan laten voelen. Reden voor een feestje dus. Ehm. Met een bakje fruitsalade dan maar! 😉

margje 3_libelle

 

Na 7 ‘vette jaren’ is het tijd om af te vallen. Onze eigen ‘Bridget Jones’ Margje deelt hier haar ervaringen. Meer weten? Margje zit ook op Facebook en heeft een eigen site.

 

Joosje (39) tegen moeder Jantien (58): “Wil je mijn vader helpen zoeken?”

Joosje Jantien vader Libelle

Hecht of juist niet: de band tussen moeder & dochter is een bijzondere. Wat gebeurt er als je de tijd neemt voor een goed gesprek? Elke week praten een dochter en haar moeder over oud zeer en nieuw verdriet, over grote vreugde en dierbare momenten.

Deze week spreken we Joosje en Jantien. Joosje (39) is getrouwd met Joost, ze hebben geen kinderen. Jantien (58) is bewust ongehuwd moeder en heeft twee honden.

Dochter Joosje: "Lieve mam, allereerst dank dat je me op de wereld hebt gezet met je eigenzinnige en onafhankelijke geest."

Mo

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien