Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Alma: muggen

Alma (39) woont met haar man Finn en hun drie kinderen Eva (6), Suusje (4) en Tijn (2) voor drie jaar op Aruba.

We zijn alweer twee weken op  Aruba en het is hier geweldig. We genieten volop van de mooie witte stranden, die aardige mensen, dat heerlijke eten -echt alles smaakt lekkerder, zelfs bruinbrood- en natuurlijk die heerlijke zon. We hoeven nooit meer de gordijnen open te trekken om te zien of het niet regent. Of dat het weer zo’n treurig bewolkte dag wordt. 

Advertentie

Alleen een ding. Er zijn hier muggen. En niet zo klein beetje ook.

In Nederland kennen we ze ook; ze zoemen ‘s nachts wat lichtjes om je hoofd en zijn de volgende dag weer verdwenen.  De Arubaanse kleine, bloeddorstige monstertjes blijken een dorst te hebben die zijn weerga niet kent. Van  ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat worden mijn benen en armen aangevallen.

Afgelopen nacht was het weer raak. "Finn, Ik hoor ze," siste ik. Ik zette het licht aan en zat rechtop in bed. Daar verschenen de eerste. Met de achterkant van een tissuebox doodde ik de een na de ander. Ik schudde de gordijnen uit om te zien of de muggen zich daar verstopten. En ja hoor, complete families vlogen voorbij.

De volgende ochtend zag ik met lede ogen de ravage aan. Het plafond was verworden tot een groot bloedbad. Ik moest denken aan mijn opa, die op vakantie standaard een appartement  of hotelkamer met stofzuiger bestelde. Hij ging ‘s nachts de muggen te lijf met een stofzuiger. Een voordeel: geen bloedsporen.

Bij het ontbijt de volgende ochtend kreeg ik een ander idee: preventie. Hoe kan het dat de mug de ene mens wel steekt en de ander links laat liggen? Dat komt omdat ze sommige mensen vinden stinken.  En stinkmensen zijn niet mensen die zich niet douchen, maar die ruiken naar knoflook, biergist of citroen, of een combinatie daarvan, zo las ik op de ‘grootmoeder-weer-raad’- websites.

Rigoureus bevat elke avondmaaltijd nu knoflook en spuit ik de kinderen ook overdag in met citroenspray. " O jee, Mamma gaat ons weer inspuiten," zegt Suusje dan.

Of al dat gespuit en geslik nu het gewenste resultaat oplevert? Mwah, de beten blijven. Ik ben blij dat ik een na-het-prikje-zalf heb meegenomen uit Nederland.

Gelukkig komen over twee weken onze spullen aan op Aruba met daarin… reuzeklamboes.

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien