Evita: 10,- korting op geselecteerde voorstellingen

Zoek binnen:

3 redenen om de Betuwe in het voorjaar te bezoeken

De Betuwe, een prachtig stukje Nederland in de provincie Gelderland. Deze fruittuin van ons land is in alle seizoenen mooi, maar in de lente net iets mooier dan anders.

1. Bloesemtijd
Wanneer de lente is begonnen, de zon aan kracht toeneemt en de eerste warme dagen zijn geweest, springen de bloesemknoppen open. Duizenden bloesemblaadjes versieren de fruitbomen als een schilderij. Het begint met de bloesem van de pruimenbomen, gevolgd door de kersen, peren en als laatste de roze bloesem van de appelbomen. Wil je zeker zijn dat je in de juiste tijd gaat, neem dan hier een kijkje en volg de bloesemstand.

Advertentie

2. Fietsen langs de Linge
De rivier de Linge slingert door het Betuwse landschap, van Doornenburg naar Gorinchem. Spring op de fiets en volg de kronkelende stroom. Een van de mooiste routes, de Lingeroute loopt tussen Gorinchem en Geldermalsen, over Landgoed de Marienwaerdt en langs het beroemde Appeldijkje. Leuk meegenomen, langs de route liggen verschillende gezellige theetuinen. Pauze met een stukje appeltaart, uit de Betuwe uiteraard!

3. B&B Bed in de Betuwe
Te midden van fruitbomen en uitgestrekte weilanden ligt één van de Betuwes best bewaarde geheimen, Landgoed Heerlijkheid Hemmen. Op het landgoed zijn meer dan 600 hoogstamfruitbomen aangeplant, oude rassen die niet meer overal in de winkels liggen. Daar middenin ligt B&B Bed in de Betuwe, een prima uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten in de omgeving. Volg het pad langs de Linge, bezoek de kasteeltuin, bewonder de boomgaarden. Wanneer je thuiskomt in de B&B wacht je een warm welkom en naar wens een ontspannende massage in de bijbehorende Beautykamer.

Marleen Brekelmans is de oprichtster van de website Bijzonder Plekje. Marleen weet als geen ander de meest bijzondere adressen te vinden. De komende weken deelt ze haar tips om eropuit te gaan op Libelle Daily.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien