Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Blog Margje: terug naar normaal na de vakantie

IJsjes, terrasjes, hapjes: Margje was op vakantie in eigen land. Maar hoe groot was de schade op de weegschaal? Niets om van te schrikken, maar ondertussen is onze blogger wel weer hard toe aan vakantie. 

Met een zomervakantie in eigen land loop je weertechnisch gezien altijd een beetje een risico. Heb je pech, dan regen je twee weken je tent uit of schiet je na een paar dagen met onweersbuien acuut een herfstdepressie in. Maar heb je mazzel, dan schijnt de zon gewoon lekker twee weken boven Nederland, ben je zonder al te lange reis lekker snel op je vakantiebestemming en heb je geen last van het niet kunnen lezen van menukaarten.

Advertentie

Wij boekten dit jaar twee weken een tenthuis op de Wadden en hadden geluk: op een woensdagmiddag met regen na, hadden we twee weken heerlijk weer. We konden elke dag buiten eten, in onze hangmat hangen of wandelen op het strand en zwemmen in de Noordzee. Vrienden en familie raad ik steeds weer aan om tegelijk met mij vakantie te boeken, want wij hebben namelijk altijd goed weer tijdens vakanties in eigen land. Ik zal u allen snel laten weten wanneer ik ga boeken voor de zomer van 2017!

Nu 5x Libelle voor maar €12,50! Bestel hier!

Thuisgekomen stond ik vol verwachting op de weegschaal. Wat zouden die twee weken vakantie (met toch echt wel wat meer ijsjes en terrasjes met lekkerdere hapjes dan “gewoon”) hebben gedaan met mijn gewicht? Het viel mee, ik was een paar ons aangekomen. Niets om van te schrikken. Een paar dagen weer back to normal en mijn gewicht was weer op het pre-vakantieniveau.

Beetje jammer alleen dat dat pre-vakantieniveau niet geldt voor mijn bankrekeningsaldo (een vakantie in eigen land is niet automatisch meteen goedkoop), noch voor mijn mailboxinhoud of things-to-do-lijstje (die twee staan opeens voller dan vol). Ook het feit dat mijn vader plots twee dagen in het ziekenhuis lag met een bijna-hartaanval, wat andere privé-gedoetjes en een lekkend dak zorgden niet echt voor een zachte landing na onze vakantie. Dus eigenlijk heb ik op dit moment maar één vraag, (die veel belangrijker is dan hoeveel de weegschaal aangeeft): wanneer mag ik weer op vakantie? Ik ben er namelijk wel weer aan toe.
Of zal dat misschien toch een beetje de saboteur in mijzelf zijn die helemaal niet back to normal wil?!

Meer lezen? Je vindt ’t in Libelle. Bekijk onze tijdelijke aanbieding hier!

margje 3_libelle Na 7 ‘vette jaren’ is het tijd om af te vallen. Onze eigen ‘Bridget Jones’ Margje deelt hier haar ervaringen. Meer weten? Margje zit ook opFacebook en heeft een eigen site.

 
LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien