50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

BLOG: een stappenplan voor bezembreien

Libelle’s lifestyleredacteuren Spronk & Saladini houden je op de hoogte van de nieuwste woon- en designtrends. Deze week: een stappenplan bezembreien.

Lekker zachte, warme kussens breien blijft een genot in de winter. Een huis vol gebreide kussens in de woonkamer ziet er meteen gezellig uit.

Advertentie

Wat heb je nodig?
– halve bezemstelen
– kilo lontwol nr. 339 (Meervilt)
– een binnen-kussen

Stap 1: start met het doormidden zagen van de bezemstelen, zodat je 2 dezelfde pennen krijgt. Schuur ze lichtjes op, zodat er geen splinters meer aan de pennen zitten. Splits de kilo wol in 2 gelijke bollen.

Stap 2: maak een lus en steek een pen door deze lus. Pak nu de andere pen erbij en leg ze samen in je rechterhand.(Voor een losse steek opzetten op 2 stelen).

Breien

Stap 3: vorm met je linkerhand een pistool. Gebruik je pink, ringvinger en middelvinger om de draad strak te spannen en vouw de draad om je wijsvinger en je naar boven wijzende duim. Steek de bundel pennen onder de draad door naar je duim en ga door naar je wijsvinger. Laat de draad om de pen heen glijden en ga op dezelfde wijze door. Zet op deze manier 20 steken op.

Breien

Stap 4: na het opzetten van 20 steken, haal je er een pen uit. Nu staat je breiwerk op een pen. De andere pen gebruik je om te breien.

Breien

Stap 5: begin nu met breien. Neem de lussenreeks in je linkerhand en de lege pen in de rechterhand. Gebruik de rechterpen voor de volgende handelingen: insteken (pak de eerste lus met de rechterpen op), omslaan (sla de draad van de bol om de linkerpen van achter naar voor), doorhalen (haal de draad van die je om de linkerpen hebt geslagen door de lus van de rechterpen), en af laten glijden.

Lees ook: BLOG: 7 betaalbare wegkruipfauteuils

Stap5

Stap 6: afhechten van het breiwerk, 2 steken van de rechterpen op de linkerpen breien. Vervolgens sla je de achterste steek van rechterpen over de eerste steek en laat je die lus op de pen staan en de achterste afglijden. Hecht op deze wijze alle steken af en doe door de laatste steek de resterende draad wol (afhechten breiwerk).

Breien

Stap 7: nu heb je een vierkante ‘lap.’ Vouw de uiteinden naar binnen en hecht deze uiteinden en een van de zijkanten met een stompe naald en een stukje van de resterende wol. Maak daar een dun draadje van. Vul het kussen met een binnen-kussen en hecht het laatste deel van het kussen.

Breien

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien