Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Ebru – De uitverkoop

Afgelopen vrijdag was ik met mijn jongste zusje in Rotterdam. Even naar mijn moeder. Na ons samenzijn wilde mijn moeder ons afzetten bij het station – de auto die ik met mijn zusje deel, staat bij de dealer voor een beurt. Mijn moeder twijfelde even maar besloot toch de magische woorden uit te spreken: “Het is uitverkoop bij Van den Assem.” Ik hapte naar adem. Van den Assem is een begrip in Rotterdam, haar uitverkoop ook. Schoenen. De allermooiste, allerduurste, allerbegeerlijkste schoenen van Rotterdam en omgeving tegen de alleronbetaalbaarste prijzen vind je daar. Alleen tijdens de allergeweldigste uitverkoop kun je ze nog afrekenen ook. “Hoe kun je dat nou zeggen!”, riep ik vertwijfeld uit. Want laten we eerlijk zijn, als je witte laarzen koopt en dan bij thuiskomst uit een kast een doos tevoorschijn haalt met ongedragen witte laarzen (andere dus), heb je geen schoenen nodig. Zeker als je een maand geleden een Ikea-kast hebt gekocht en in elkaar gezet voor twintig paar vrijwel ongedragen schoenen moet je elke schoenenuitverkoop mijden.
“Het is de helft van de helft,” voegde mijn moeder er aarzelend aan toe. Op de achterbank maakte mijn zusje opgewonden geluiden. “We kunnen ook nog even wat eten in de Bijenkorf,” opperde iemand. De parkeergarage van de Bijenkorf ligt zowat naast Van den Assem. Ik gaf me gewonnen. Hoe kan ik mijn moeder en zusje een Van den Assem-uitverkoop door de neus boren? Waarbij ‘de helft van de helft’ betekent dat je nog maar 25% van de oorspronkelijke prijs hoeft af te rekenen.

Eerlijk is eerlijk, ook als het geen uitverkoop is, is het druk bij Van den Assem. “Alsof het gratis is,” verzuchtte een vriendin ooit. “Ze delen tegenwoordig koffie met gebak uit.”  Ik wees naar mijn voorhoofd, alleen om een week later tot de conclusie te komen dat ze dat inderdaad deden. Gelukkig maar, want ik had net moed verzameld om tijdens een niet-uitverkoop naar binnen te gaan. Een schoenenzaak waar koffie en gebak wordt uitgedeeld moet je mijden. Maar vandaag niet. De uitverkoop van Van den Assem is er een van het sms-type. “sta in VDA, de helft van de helft, KOM NU!!!” of “Uitverkoop bij VDA. Heb niets gekocht. Knap he?” Waarop een vriendin mij een dag later terugsms-de: “Loop net VDA uit. Twee paar laarzen!!”

Advertentie

Ook deze keer had de sms haar werk goed gedaan: de rij voor de kassa telde zeker twintig mensen en mijn zusje heeft braaf een uur in de rij gestaan. Niemand in de rij verbaasde zich over de stapel dozen die ze voor zich uitschoof: vier paar voor mijn moeder (€ 150,-) twee voor mij (€ 85,-), een voor zichzelf (€ 70,-). Ondanks dat de familie Umar toch maar mooi een kleine € 1000,- heeft bespaard, erger ik me dood aan de uitverkoop. Als het ook voor deze prijs wegkan, is het dan geen oplichterij waar de detailhandel ons aan blootstelt? Ben je niet knettergek als je niet de uitverkoop afwacht om je schoenen, kleren, huisraad en eigenlijk alles waar je geld aan uitgeeft te kopen? Waarom zijn die prijzen niet het hele jaar door ‘normaal’? Zijn er nog mensen die in de niet-uitverkoop kopen? Laat ik de eerste zijn toe te geven dat ik dat niet doe. Ik ben gekke Henkie toch niet?! Of ben ik de enige die vindt dat de euro het leven duurder heeft gemaakt?

Ebru Umar

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien