Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Ebru – Ebru & Marc de Hond

Jaren geleden stapte ik binnen bij internetbedrijf Veiling.com, de voorloper van Marktplaats zeg maar. Ik werd ontvangen door een van de mooiste mannen die ik ooit had ontmoet: Marc de Hond. Lang, donker haar, de meest prachtige blauwe ogen die je je kunt voorstellen en een glimlach to die for om het maar eens op zijn Hollands te zeggen. Hij zal een jaar of negentien geweest zijn, twintig misschien. Jong in ieder geval. En ik dacht: De Hond, het zal toch niet dat Maurice een zoon heeft die zo aantrekkelijk is? Dat bleek dus wel het geval te zijn. En natuurlijk is uiterlijk niet zaligmakend, maar deze gast had ook nog eens een opgeruimd karakter. Het humeur van een zondagskind, zo eentje van wie alles wat hij aanraakt in goud verandert. Keeper, ondernemer, mediageniek en zo jong al eigenaar van een succesvol internetbedrijf dat hij op papier voor miljoenen had verkocht. Ik was blij dat hij mijn broer niet was, hoeveel succes kun je iemand gunnen zonder afgunstig te worden? Half hip en happening Amsterdam zal achter hem aangezeten hebben, hij was ook niet echt makkelijk over het hoofd te zien, rijdend in wat toen een van de eerste en snelste Audi TT’s was.

Toen ik een paar jaar later hoorde dat hij door een medische misser in een rolstoel terecht was gekomen, geloofde ik het dan ook niet. Op de een of andere manier treft onheil nooit mensen die je kent en al helemaal niet mensen die succesvol en aardig zijn. Of de zoon van Maurice de Hond, die toch niet op zijn mondje is gevallen dus geen enkele arts en/of ziekenhuis de kans zal geven op zijn zoon een medische misser te maken. Toch was ik er niet gerust op. Ik checkte www.marcdehond.nl en zag tot mijn verbijstering deze goddelijke jongen op een filmpje verwoede pogingen doen een loopbrug te bedwingen. Mijn eerste gedachte was dat hij met de Audi TT ergens verschrikkelijk uit de bocht was gevlogen. Het bleek wat eenvoudiger te liggen: een plekje op zijn rug werd tijdens een operatie succesvol verwijderd, maar door een opeenstapeling van stommiteiten werd het resultaat van de operatie in één nacht van onachtzaamheid teniet gedaan. Marc trekt niet aan de bel als hij tijdens de nacht na de operatie steeds minder gevoel in zijn benen krijgt, zijn vader schreeuwt niet het hele ziekenhuis bij elkaar omdat het midden in de nacht is als Marc steeds minder gevoel in zijn benen krijgt en de nachtzuster zegt urenlang: “Ik ga de dokter niet wakker maken, hij komt morgenochtend.”

Advertentie

‘Morgenochtend’ krijgt Marc te horen dat hij nooit meer zal lopen. Foutje.
Een week of zes terug zag ik Marc weer. Nog steeds die goddelijke ogen, die geweldige glimlach en dat onverwoestbare optimisme. Het verschil? Die rolstoel. Ik moet er niet aan denken om op 26-jarige leeftijd in een rolstoel terecht te komen, maar Marc leeft gewoon verder. Al jaren. Hij zou ook niet weten wat hij anders zou moeten doen, bij de pakken neerzitten is niets voor hem. Met een gemeenschappelijke vriendin besprak ik zijn houding. En karakter. We waren er allebei stil van. Totdat zij zuchtend in één zin ons gepeins samenvatte: “Marc de Hond is gewoon woest aantrekkelijk. PUNT.”

Ebru Umar

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Buckingham Palace start onderzoek naar 'pestgedrag' Meghan Markle

Pesten op de werkvloer komt op veel plekken voor. Zelfs op Buckingham Palace, als we de berichten uit Engeland mogen geloven. Meghan Markle wordt door verschillende medewerkers van het paleis beschuldigd van pesten.

In een artikel dat The Times dinsdagavond publiceerde, verklaarden een aantal oud-medewerkers van het paleis dat een van hun collega’s, het toenmalige hoofd communicatie van prins Harry en Meghan, een klacht heeft ingediend bij de secretaris van prins William. Meghan zou er namelijk ervoor hebben gezorgd dat twee assistenten hun spullen pakten en zou ze ook een derde medewerker gepest hebben.

Advertentie

Buckingham Palace onderzoekt beschuldigingen

Het team van Meghan Markle bracht woensdag naar buiten dat de hertogin bedroefd is door deze aanval op haar karakter. Ook Buckingham Palace heeft nu gereageerd: “We zijn zeer bezorgd over de beschuldigingen en beweringen van voormalige medewerkers van de hertog en hertogin van Sussex. Ons HR-afdeling gaat de beschuldigingen onderzoeken.” Medewerkers en oud-medewerkers worden uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek om te kijken of hier lessen kunnen worden geleerd. “Het Koninklijk Huis voert aantal jaren een beleid waarin geen ruimte is voor pesterijen of intimidatie op de werkvloer”, sluiten ze het bericht af.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Telegraaf. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Waarom je pasta eigenlijk zou moeten roosteren voordat je het kookt

Verse pasta heeft wat meer smaak dan gedroogde pasta, maar ook gedroogde pasta kun je met een handig trucje meer smaak geven. 

Door gedroogde pasta te roosteren vóór het koken zou het namelijk veel lekkerder smaken. En het fijne is: het is helemaal niet zo ingewikkeld om pasta te roosteren.

Advertentie

Waarom pasta roosteren?

Pasta is van zichzelf natuurlijk al lekker, maar de smaak is nog wel een beetje saai. Nu merk je hier niet zoveel van als je er flink wat saus over gooit, maar mocht je nu je pasta naar een hoger level willen tillen, dan kun je dat heel simpel doen door je pasta te roosteren voordat je ’t kookt. Dat ontdekte culinair redacteur Annie Crabill van website Food52. Het roosteren zou ervoor zorgen dat je pasta een nootachtige, licht geroosterde smaak krijgt. En als je je pasta dan ook nog eens combineert met een saus die niet te overheersend is, dan komt de smaak van je pasta extra goed naar voren.

Hoe kun je pasta roosteren?

Om je pasta te kunnen roosteren heb je een bakplaat nodig en een oven. Leg de gedroogde spaghetti naast elkaar op een bakplaat en duw deze de oven in. Rooster de pasta ongeveer 10 tot 15 minuten in een hete oven op 175 graden. Als je ziet dat de pasta een mooie goudbruine kleur heeft dan kun je het eruit halen. Laat de pasta even afkoelen en kook het daarna op de gebruikelijke manier. Houd er wel rekening mee dat je de pasta misschien ietsje langer moet koken om ‘m gaar te krijgen. Vergeet niet om het kookwater van je pasta te bewaren en hier een beetje van toe te voegen aan je pastasaus. Zo dringt de nootachtige smaak van je pasta ook lekker door in de saus!

Handig! Met deze truc kook je nooit meer te veel spaghetti:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Food52. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Huil je altijd bij het snijden van ui? Een stukje keukenpapier is de oplossing

Een slok water in je mond, een kaars naast de snijplank: er zijn veel trucjes bedacht om te voorkomen dat de tranen over je wangen stromen bij het snijden van een ui. Hebben deze trucjes bij jou geen succes? Keukenpapier is alles wat je nodig hebt.

Alle handige trucjes worden tegenwoordig ontdekt op TikTok, zo ook dit trucje. Sta jij ook altijd te huilen bij het snijden van een ui? Om dat te voorkomen zou je niets meer dan een stukje keukenpapier nodig hebben.

Advertentie

Ui snijden met keukenpapier

Volgens het populaire filmpje zou een nat stukje keukenpapier naast de snijplank voorkomen dat je begint te huilen bij het snijden van een ui. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar verschillende mensen hebben de truc uitgetest en waren verrast dat het trucje echt bleek te werken.

Geen tranen meer in je ogen

Bij het snijden van uien komt een soort zwavelachtige stof vrij. Als dit gas in contact komt met een vochtig oppervlakte ontstaat er zwavelzuur. Dat zwavelzuur ontstaat meestal in je oog, wat ervoor zorgt dat je ogen gaan tranen. Dat kun je dus voorkomen door te zorgen dat de zwavelachtige stof eerst met een andere vochtige plek in aanraking komt, zoals zo’n vochtig stukje keukenpapier. Dan wordt het zuur daarheen getrokken in plaats van naar je ogen.

BEKIJK OOK: Brunchtip: omelet in een jasje van ui:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Thetab.com. Beeld: Getty

ui snijden Libelle

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Kim-Lian weer thuis en Jennifer deelt eerste familiefoto

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje. 

Kim-Lian van der Meij mag na vijf dagen in het ziekenhuis weer naar huis. Buiten werd ze opgewacht door haar gezin:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim-Lian van der Meij (@kimlianvdmeij)

De kappers zijn weer open, maar Xander de Buisonjé heeft in Samantha Steenwijk al een andere haarstylist gevonden:

Rachel Hazes werd flink verrast op haar verjaardag:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rachel Hazes (@rachelhazes)

Die coronatests komen Soundos letterlijk de neusgaten uit:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Soundos (@soundos_el_ahmadi)

Het is ook feest in huize Bakkum. Posy, de oudste dochter van Jim Bakkum en Bettina Holwerda viert haar zesde verjaardag:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J I M B A K K U M (@jimbakkum)


Jennifer Hoffman plaatst de allereerste familiefoto met haar pasgeboren kindje:

Nicolette van Dam en Bas Smit starten weer een nieuw project en roepen op: “We gaan ons land herontdekken en hebben jullie hulp nodig”:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Marlijn Weerdenburg showt de voordelen van een zwangere buik:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

1

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien