Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

BLOG: in het rond tafelen

Libelle’s lifestyleredacteuren Spronk & Saladini houden je op de hoogte van de laatste woon- en designtrends. Vandaag: de ronde eettafel, terug van weggeweest.

De ronde tafel maakt zijn comeback! Lange tijd was de ronde eettafel uit het zicht verdwenen, maar gelukkig komt ‘ie nu steeds meer terug in het interieurbeeld. En daar worden wij toch wel blij van hier. Een ronde tafel staat niet alleen mooi, maar is vooral zo gezellig! Je hebt aandacht voor iedereen en je neemt sneller de tijd om eens lekker bij te kletsen na een lange dag.

Advertentie

Een ronde eettafel is vaak niet het eerste waar aan wordt gedacht bij het inrichten van de eetkamer. Vaak wordt er gekozen voor een vierkant exemplaar, omdat deze ook makkelijk tegen de muur geschoven kan worden om ruimte te creëren. Een ronde tafel daarentegen staat los in de ruimte en schept hierdoor juist een luchtige look. Daarbij oogt de tafel ook ruimtelijk omdat je er van alle kanten bij kunt. De verloren hoekjes aan tafel zijn verleden tijd en bij elke woonstijl is een ronde tafel makkelijk te combineren. Denk maar eens aan een strak wit exemplaar of juist eentje van stoer, grof sloophout.

Tip: een ronde tafel niet flexibel met het aantal plekken? Nee hoor! Door te kiezen voor een tafel met een poot in het midden kun je heel wat mensen kwijt. Ook het variëren met verschillende soorten stoelen is een superleuk idee, aan een ronde tafel.

Het midden van een ronde tafel leent zich perfect om iets moois op te zetten. Door de ronde vorm wordt de aandacht automatisch naar het middelpunt getrokken en geeft het meteen een boost aan wat je neerzet. Een blikvanger zonder veel moeite! Ook een lamp komt prachtig uit boven een ronde tafel.

Tip: niet alleen een ronde eettafel is een echte eyecatcher, ook bijzettafeltjes zijn in een ronde versie ontzettend leuk.

Nog niet helemaal overtuigd van een ronde tafel? De Libelle-redactie zocht een aantal mooie voorbeelden voor je uit:

eettafel

eettafel

eettafel

eettafel

Beeld: Patrick Cline, Bobedre, The Design Files, The Style Files, Cocola Pine Design, Simple Grove.

 

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien