Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Ik deed een week lang elke dag iets nieuws en dit is het resultaat

2016 gaat hard en de dagen vliegen voorbij, dat vindt ook Libelle’s Coks. Om te voorkomen dat de laatste paar weken van dit jaar onopgemerkt voorbij glijden, deed ze daarom 7 dagen lang iedere dag iets nieuws om die routine eens op z’n kop te zetten. En dit is het resultaat.

Eigenlijk was ik totdat ik afgelopen september bij Libelle ging werken niet gewend aan routine. Als journalist in zowel Nederland als de Verenigde Staten was ik gewend aan tijdzones, jetlags en uit je bed gelicht worden op de raarste tijdstippen.

Advertentie

Nu ik bij Libelle werk word ik dankzij mijn biologische klok iedere dag om 7:00 uur wakker, kleed ik me aan, pak ik mijn spullen, vertrek ik naar Hoofddorp om diezelfde avond weer omstreeks middernacht in mijn bed te belanden. Iedere dag hetzelfde liedje dus. Tijd om die routine eens door de war te schoppen en elke dag iets nieuws te proberen! Dit heb ik gedaan:

Dag 1: een koude douche
Geïnspireerd door het artikel van mijn collega Linda nam ik ’s ochtends een koude douche. Ik háát douchen, vooral omdat ik het altijd verschrikkelijk koud heb als ik dat hokje uitkom en me dan uit ellende veel te snel en nog half-nat aankleed met alle gevolgen (vochtige kleding) van dien. Tót ik mijn douchebeurt eindigde met een koude waterstraal over mijn voeten: ik stapte fluitend de douche uit. Zo kan het dus ook! Dank Linda, ik hou van douchen! Dag 1 is GESLAAGD!

Dag 2: zonder make-up naar het werk
Oppervlakkig of niet, dit vond ik hartstikke eng. Veel make-up gebruik ik niet, slechts wat eyeliner en mascara, maar mijn collega’s hadden me nog nooit zonder gezien. Reacties bleven tot mijn verbazing echter uit. Toen ik vertelde dat ik die dag geen make-up droeg, kreeg ik te horen dat collega Helene dit weleens een hele week gedaan heeft. En ik snap waarom. Ondanks dat ik mezelf telkens dood schrok in de spiegel, had blijkbaar niemand anders er (zichtbaar) problemen mee. Dag 2? GESLAAGD dus.

Dag 3: een boterham met kaas mee voor lunch
Wat? Ja, echt. Ik ben een slechte kaaskop. Tot een jaar of 2 terug lustte ik geen kaas en als kind zou ik spontaan in huilen uitgebarsten zijn bij de aanblik alleen al. Ik was bang voor zo’n vieze, zompige boterham met zwetende Emmentaler rond 12:30 uur, maar dat bleek niet waar. M’n boterham was nog hartstikke vers en smaakte prima. Een kindernachtmerrie opgelost, wat een mijlpaal. Dag 3? GESLAAGD!

Dag 4: een nieuwe opmaak van een Libelle-artikel
Zoals je misschien wel is opgevallen zien al onze artikelen er ongeveer hetzelfde uit. Op dag 4 van deze challenge trok ik echter de stoute schoenen aan en vroeg ik onze eindredacteur of ik eens los mocht gaan op de vormgeving van mijn artikel over hondenrassen. En dat mocht, met vele positieve reacties op de redactie als gevolg. Bij ieder nieuw kopje plaatste ik een foto en dat ziet er zo uit. Wat vind jij ervan? Wat mij betreft was deze dag dus GESLAAGD.

Dag 5: opstaan met het ochtendjournaal
Een vaste prik voor velen, niet voor mij. Ik vond dat ik het eens moest proberen en daarom zette ik het NOS-journaal aan toen ik opstond. Voordat ik het wist stond ik te gapen naar de televisie in plaats van dat ik mijn boterhammen met kaas (ha!) aan het smeren was. WNL’s Goedemorgen Nederland maakte me zelfs redelijk agressief toen de verslaggever in de Verenigde Staten allemaal foutieve informatie verkondigde en tja, daar kon ik niet zo goed tegen. Nee, dit is niks voor mij. Laat me met rust.

Dag 6: een nieuw restaurant
Als het om Amsterdam gaat ben ik een lopende restaurantgids. Ik koester m’n favoriete plekken en daar breng ik graag mensen mee naartoe. Wat restaurants betreft val ik dus vaak in de herhaling en daarmee was het tijd voor iets nieuws! Iemand uit mijn vriendengroep stelde Tuin10 voor in de Jordaan, op loopafstand van mijn huis. Was het een hit? Yes! Hij staat genoteerd in mijn restaurantgids en Dag 6 was daarmee hartstikke GESLAAGD.

Dag 7: een nieuwe stad. Op naar Roermond
We sluiten de week af met een grotere onderneming: een dag op pad naar een plek waar ik nog nooit geweest was. Dat werd dus Roermond. Niet geheel toevallig, want het was weekend en ik was op weg naar een familiereünie. Ik zou er nooit aan gedacht hebben om zomaar even een treinticket naar Roermond te kopen, maar wat ís dat een gezellige stad zeg. GESLAAGD dus.

Conclusie?
Met 6 uit 7 geslaagde experimenten was deze week voor mij het bewijs dat ik vaker de routine een beetje om moet gooien. Iedere dag hetzelfde riedeltje afspelen is zo saai! Het was een kleine moeite om elke dag iets nieuws te proberen en het gaf de dag oprecht een beetje meer schwung. Mijn dikke tip aan iedereen is dus om dit ook vaker te gaan doen, hoe klein het nieuwigheidje ook is: een boterham met kaas kan het verschil al maken.

LEES OOK:

KIJK OOK:

 

Berichten van Libelle gratis ontvangen op WhatsApp? Meld je nu aan!

Beeld: iStock

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien