Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Hans – duivelsrimpels

Een man staat soms versteld van wat hij allemaal niet weet over vrouwen. Zo hoorde ik van de week voor het eerst van het verschijnsel ‘slaaprimpels tussen de borsten’. Ik ben 54 jaar, ben twee keer getrouwd geweest, op mijn werk lopen dertig vrouwen rond die tijdens de lunch niet aarzelen om items als menstruatie en overgang te bespreken, ja, af en toe lees ik ook nog vrouwenbladen, Libelle bijvoorbeeld, ik noem nu maar wat, ik weet, kortom, toch wel iets van vrouwen en vrouwenproblemen. Maar slaaprimpels tussen de borsten?

“Een heel groot probleem”, zei een mevrouw op de radio.Ze werd geïnterviewd door een man die wel wat op mij leek: ook hij had nog nooit van slaaprimpels tussen de borsten gehoord en iets in zijn stem zei me dat hij er eigenlijk ook niet al te veel over wilde horen.
“Ja ja”, zei hij voorzichtig en toen had hij toch maar mooi de moed om het te vragen. “Wat is dat eigenlijk voor verschijnsel, die slaaprimpels tussen de, euh, borsten?”

Advertentie

Ik denk dat hij zijn adem inhield. Anders ik wel. Het zijn toch belangrijke momenten in het leven van een man, kennismaken met een voor hem geheel nieuw vrouwenprobleem. De vrouw deed eerst nogal moeilijk, ja, bijna beledigd: een man die zoiets niet wist, dat ging toch richting Neanderthaler. Flauw hoor. Stel dat ik op straat tien mannen aanspreek – stél hoor, ik ga dit heus niet doen – met de vraag wat slaaprimpels tussen de borsten zijn, ik vraag me echt af of ik veel zinnige antwoorden krijg.

Toen legde ze het uit: als een vrouw op haar zij slaapt dan drukt ze haar borsten tegen elkaar. En op den duur ontstaan er dan slaaprimpels tussen de borsten. Die overigens ook nog een andere naam blijken te hebben. Bijna dreigend zei die vrouw: “Duivelsrimpels.” “Duivelsrimpels?”, vroeg de man voorzichtig. “Van die verticale rimpels tussen je borsten”, zei ze, nu zeer minzaam.

Pas toen begreep die Neanderthaler wat er bedoeld werd. En ik ook. Natuurlijk! Van die verticale rimpels, die zie je wel eens als je in een decolleté kijkt, niet dat ik dat ooit doe, maar… ach, laat ook maar. Blij dat ik dit vrouwenprobleem nu ook ken, ja echt, ik kan niet wachten op lunchtijd, als het over menstruatie en overgang gaat en ik nonchalant in de conversatie kan inbreken met: “Zeg, duivelsrimpels, hebben jullie daar ook zo’n last van?”

Tessel Tindert: “Hij noemde mijn dochter Julie een lekker wijf”

Als ik thuis kom na mijn bezoek aan Taco blijkt mijn opnameapparaatje niet gewerkt te hebben. Maar ik vind het niet erg, ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om deze avond nog eens te beluisteren.

Ik schenk een groot glas wijn in, schud wat nootjes in een bakje en laat het bad vollopen. In het warme water laat ik Taco letterlijk van me afglijden. Ik overdenk de avond, de vier maanden dat ik met hem heb gedate, zijn leugens, zijn bedrog, mijn gevoel over hem. Zou ik nu niet in bad zitten, dan zou ik God op mijn blote knoeien bedanken dat hij me niet verliefd op deze man

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien