Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Het huishouden

Ik las een erg ingewikkeld onderzoek waar uiteindelijk uit bleek dat mannen die – zo stond het er, eerlijk waar – stofzuigen of de keuken opruimen en denken dat ze in ruil daarvoor meer sex krijgen van hun vrouw, het mis hebben. Ze krijgen juist minder sex. Dit hadden de onderzoekers geconcludeerd nadat ze 3500 echtparen lange vragenlijsten hadden laten invullen met betrekking tot seksuele en huishoudelijke activiteiten.

Ligt dat aan mij, ben ik geen normale man? Ik wist namelijk niet dat mannen die stofzuigen en de keuken schoonmaken en andere huishoudelijke taken verrichten, eigenlijk op zoek zijn naar wat sex met hun vrouw, ja, dat die vrouw, uit louter dankbaarheid, nu wel zal willen.

Advertentie

Weet iedereen dit behalve ik? Ik doe heus wel eens iets in het huishouden (zij het nooit dekbedovertrekken over dekbedden trekken, dat lukt namelijk nooit, hoe ik ook het probeer, maar dit terzijde) en dat doe ik allemaal zónder aan sex te denken. Maar ik weet nu twee dingen. Ten eerste: ik ben geen normale man, want die denkt intussen kennelijk enkel en alleen aan sex (tijdens het stofzuigen – echt?). En ten tweede: misschien denkt mijn vrouw dat ze wél met een normale man is getrouwd en dat ik die dingen dus doe omdat ik, nou ja, sex met haar wil. En nou komt het: mannen krijgen dan dus juist geen sex, volgens dat onderzoek, omdat vrouwen een stofzuigende en afwassende partner niet sexy vinden, ja, alle lust ontgaat ze. Ingewikkeld, zeg.

Nu vraag ik me ineens nog iets af: zou het omgekeerde dan ook waar zijn? Dat mannen die helemaal niks doen in het huishouden door hun vrouw juist enorm sexy worden gevonden? Dat hoort toch zo in de wetenschap: dat het omgekeerde dan wel waar moet zijn, anders is het geen wetenschap?

Onze buurman Ed! Die doet geen moer in het huishouden. Die ploft op de bank en zet de tv aan. Zijn vrouw Janneke werkt zich intussen te barsten, schandalig inderdaad, niet meer van deze tijd, wat Ed en Janneke trouwens ook helemaal niet zijn. Maar het zou dus goed kunnen dat Ed (62, bierbuik) op deze manier een bloeiend sexleven heeft ontwikkeld.

Ik ga het ook maar eens proberen. De afwasmachine inruimen? Vanavond mooi niet! Koffie zetten? Dat mijn vrouw het lekker zelf doet! De vuilniszakken buiten zetten? Mij niet gezien! Ik doe niks, in afwachting van sex. Nou maar hopen en bidden dat mijn vrouw dit allemaal begrijpt.

Lees ook Hans zijn column over multitasken, of lees een van de andere columns.

Schrijfster Susan Smit: “De liefde is eindelijk compleet en volwassen”

Susan-Smit-Libelle-interview-premium

Premium

De nieuwe roman van Susan Smit (45) gaat grotendeels over een vergeten groep vrouwen in Nederlands Indië. Journalist Liddie Austin sprak met Susan over haar boek Tropenbruid, haar huwelijk en vooral over de liefde. “Ik beloofde Onno dat ik nooit méér met hem zal kibbelen dan knuffelen.”

Het ei is gelegd. Tropenbruid, de 5e roman van Susan Smit, is naar de drukker. Daar drinken we op een koude winterochtend gemberthee met kurkuma en honing op in haar keuken in de Amsterdamse Jordaan. Tropenbruid vertelt, zoals vaker bij Smit, het verhaal van een vrou

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien