Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Je bestemming

 Bestemming

 
Heeft u dat ook wel eens? Dat je ergens bij toeval terechtkomt en zomaar een prachtige levensles in de schoot geworpen krijgt? Zo raakte ik een tijdje terug  verzeild in het museum van de Ootmarsumse kunstschilder Ton Schulten. In het museum werd een film vertoond over zijn leven. De film bezorgde me kippenvel en ik raakte ontroerd. Wat een verhaal. Wat een invulling van betekenis hebben in het leven. Van je bestemming vinden. Directeur-eigenaar van een succesvol reclamebureau en heeft hij meegewerkt aan succesvolle campagnes als: “Miele er is geen betere” en “Grolsch, vakmanschap is meesterschap”.  En een zeurend ontevreden gevoel met de vraag: Is dit het nu? Hij schilderde  als hobby maar besloot zijn passie te volgen en verkocht het bedrijf. In zijn tuinhuisje ging hij vooral ’s nachts schilderen.  Dan gebeurt er iets verschrikkelijks in zijn leven. Met vrouw en  een bevriend stel in Spanje op vakantie. Ze worden aangereden door een dronken automobilist en Ton ziet vlak voor hij in coma raakt, zijn vrouw hevig bloedend en zijn vriend die al overleden is. Tijdens zijn bijna dood ervaring ziet hij de mooiste kleuren. Na een lange revalidatie komen die kleuren op de doeken die hij schildert. Schilderijen met prachtige felle kleuren en hij wordt een succesvol schilder. Zijn grote schilderijen hangen over de hele wereld. Ontroerend vond ik zijn opmerking dat hij hoopte dat hij ooit, voordat hij zou overlijden, nog eens echt de kleuren zou kunnen schilderen die hij tijdens de bijna dood ervaring gezien had. Dat lukte nog steeds niet in optima forma maar hij was tevreden en was niet bang meer voor de dood. Hij wist dat hij goed terechtkwam!  Samen met zijn vrouw runt hij zijn bedrijf en hij oogt intens gelukkig. Hij zat op het terras na ons bezoek aan zijn museum en ontroerd heb ik hem de hand geschud. Dat hij een voorbeeld voor mij is en dat zijn levensverhaal me diep geraakt had. Hij hield met beide handen mijn handen vast en ik voelde iets door me heen stromen wat ik lang niet gevoeld heb. De boodschap die ik er uithaal is dat je je verlangen mag leven. En dat je soms iets ingrijpends nodig hebt om dit te voelen. Zelf heb ik het nodige meegemaakt wat betreft wake-up-calls. Nu weet ik waar mijn diepste verlangens liggen. Ik raak ze aan en geef mijn betekenis vorm. Een boeiende zoektocht!.
Hoe zit het met uw betekenis? Heeft u uw bestemming al gevonden? Gelukkig hoeven we niet allemaal mee te maken wat Ton Schulten is overkomen. Een wake-up-call kan ook zijn dat u teruggaat naar uw kindertijd. Wat was toen uw diepste verlangen? Waar werd u blij van? En is dat talent wat u had toen op de juiste manier gestimuleerd? Of wilde u iets creatiefs doen maar vonden uw ouders het beter om te gaan studeren? Omdat dit meer zekerheid zou geven. Misschien zit u precies op uw plek en gaat u elke dag fluitend naar uw werk. Omdat u voelt dat u uw eigen betekenis hebt gevonden. En mocht dat (nog) niet zo zijn denk dan aan de volgende spreuk:
“Onder alle verhalen van jouw leven zit je ware zelf op jou te wachten, zonder haast en zonder oordeel!”
Ik wens u uw unieke betekenis toe!
Arend Compagner
 
Advertentie

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Prins Harry en Meghan 'openhartig' over spanning in familie in gesprek met Oprah

Dat prins Harry en Meghan Markle op 7 maart aanschuiven bij Oprah voor een groot interview kan je bijna niet ontgaan zijn. Het interview wordt voor de uitzending al breed uitgemeten in de media, maar hoeveel gaat het stel nou echt vertellen?

Een bron dichtbij het stel vertelt tegen zender E! wat we kunnen verwachten van het interview. Als we deze bron mogen geloven, belooft dat een waar spektakel te worden waarin gevoelige onderwerpen niet gemeden worden. Ja, ze gaan het zeker over hun relatie met de Britse koninklijke familie hebben.

Advertentie

Openhartig interview Mehghan & Harry

De bron vertelt: “Er is veel spanning tussen het stel en de koninklijke familie. In het interview zullen ze vertellen waar ze doorheen zijn gegaan. Meghan en Harry zijn opgelucht dat ze nu ver weg van alles zijn.” Omdat het stel ervoor heeft gekozen om definitief hun koninklijke werk neer te leggen, hoeven zij zich volgens deze persoon niet in te houden en zullen ze dus heel openhartig zijn. “Ze zullen heel open zijn over het effect van alle aandacht op hun mentale gezondheid en eigenlijk hun hele leven.” Of ze het ook zullen hebben over de relatie van prins Harry met zijn broer is niet bekend. Die situatie zou momenteel nog heel gespannen zijn.

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Elle.com. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Sterren Scrollen: Maxime deelt sneak peek nieuw programma en Monique neemt het op voor Mick

Wat doen de sterren vandaag? De online redactie gaat scrollend de dag door en zet de leukste kiekjes van bekend Nederland op een rijtje.

Maxime en Montana Meiland zijn bezig met leuke nieuwe dingen. Ook vriend Leroy draagt zijn steentje bij:

Advertentie

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maxime Meiland (@maximemeiland)

Froukje de Both grijpt het mooie lenteweer aan om even lekker de tuin in te gaan:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Froukje de Both (@froukjedeboth)

De zomer komt steeds dichterbij, dus Sylvie Meis werkt weer hard aan haar ‘summer body’:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis (@sylviemeis)

De familie Roelvink is niet zo van de kleinigheidjes. Dave verraste zijn moeder op haar verjaardag met een nieuwe auto:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dave Roelvink (@daveroelvink)

Monique Smit neemt het op voor haar vriend Mick, die meedeed aan Married at first sight. En ze gaat meteen voor hem opzoek naar een nieuwe liefde…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Monique Smit (@moniquesmit_insta)

 A haring a day… moet Douwe Bob gedacht hebben. Hij begon er woensdag zelfs zijn dag mee:

Als oppasoma moet je je aandacht er altijd bijhouden, weet ook Natasja Froger inmiddels:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Natasja Froger (@natasjafroger)

Irene Moors showt trots haar nieuwe click&collect-outfits uit haar favoriete winkel:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Irene Moors (@irene_moors)

Bas Smit is onder de indruk van het Zeeuwse uitzicht en zijn gezin:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit)

 

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: Talpa, Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo bewaar je een halve avocado buiten de koelkast zonder dat de vrucht bruin wordt

Een avocado kun je nadat je ‘m open hebt gesneden helaas niet goed bewaren. De overgebleven helft wordt dan snel bruin en een stuk minder aantrekkelijk om nog te eten. Dat kun je met een simpel trucje oplossen.

Gooi je te vaak avocado weg omdat de overgebleven helft er niet zo smakelijk meer uitziet? Perfect rijp moet je ‘m eigenlijk meteen opeten, maar vaak heb je niet de hele vrucht nodig. In een zakje of aluminiumfolie in de koelkast lukt het niet om ‘m groen te houden, maar met dit trucje wel.

Advertentie

Avocado bewaren

Afgelopen zomer plaatste TikTok-gebruiker @KMag1 een video waarin ze liet zien hoe zij een halve avocado perfect groen houdt buiten de koelkast tot wel 24 uur na het verwijderen van de pit. Dat deed ze in drie stappen:

  1. Snijd de vrucht doormidden.
  2. Leg de helft met de pit in een (plastic) bakje gevuld met water met de pit naar beneden.
  3. Bewaar de avocado in het water tot je de vrucht weer nodig hebt. Zo blijft het 24 uur goed.

Buiten de koelkast

Op deze manier kun je avocado gewoon buiten de koelkast bewaren zonder dat het bruin wordt. De volgende dag zal de vrucht nog precies zo groen zijn als toen je ‘m opensneed en zelfs nog wat romiger dan de dag ervoor. Het water doet ook niets met de smaak. De bovenkant van de avocado is natuurlijk wel vrij nat geworden. Dat kun je oplossen door het droog te deppen met keukenpapier.

BEKIJK OOK: Zo kun je zien of je avocado (over)rijp is:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Insider.com. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Meghan Markle draagt jurk in populaire modeprint voor de lente

De regenjassen uit haar Britse garderobe heeft Meghan Markle in het zonnige Californië niet meer nodig. Dikke jassen en truien zijn ingeruild voor vrolijke lente-jurken met zomerse prints.

Prins Harry en Meghan Markle waren dinsdag te zien in een livestream van Spotify, hun eerste publieke optreden nadat ze bekendmaakte dat ze in verwachting zijn van hun tweede kindje. De twee zaten er stralend bij en vooral de prachtige jurk van Meghan viel meteen op.

Advertentie

Meghan Markle in jurk met citroenprint

Vanuit hun huis in Montecito in het Amerikaanse Californië deden de twee mee aan de livestream. Voor deze gelegenheid droeg Meghan een blauw A-lijnjurk van Oscar de la Renta met citroenprint, een van de populaire prints voor deze lente. Een perfect jurk om te dragen met een kleine babybuik. Maar de print is eigenlijk in alle varianten even leuk:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amy Monaghan (@studiosherbet)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door YOLKE (@yolkegirl)


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Redonline.co.uk. Beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien