Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Je bestemming

 Bestemming

 
Heeft u dat ook wel eens? Dat je ergens bij toeval terechtkomt en zomaar een prachtige levensles in de schoot geworpen krijgt? Zo raakte ik een tijdje terug  verzeild in het museum van de Ootmarsumse kunstschilder Ton Schulten. In het museum werd een film vertoond over zijn leven. De film bezorgde me kippenvel en ik raakte ontroerd. Wat een verhaal. Wat een invulling van betekenis hebben in het leven. Van je bestemming vinden. Directeur-eigenaar van een succesvol reclamebureau en heeft hij meegewerkt aan succesvolle campagnes als: “Miele er is geen betere” en “Grolsch, vakmanschap is meesterschap”.  En een zeurend ontevreden gevoel met de vraag: Is dit het nu? Hij schilderde  als hobby maar besloot zijn passie te volgen en verkocht het bedrijf. In zijn tuinhuisje ging hij vooral ’s nachts schilderen.  Dan gebeurt er iets verschrikkelijks in zijn leven. Met vrouw en  een bevriend stel in Spanje op vakantie. Ze worden aangereden door een dronken automobilist en Ton ziet vlak voor hij in coma raakt, zijn vrouw hevig bloedend en zijn vriend die al overleden is. Tijdens zijn bijna dood ervaring ziet hij de mooiste kleuren. Na een lange revalidatie komen die kleuren op de doeken die hij schildert. Schilderijen met prachtige felle kleuren en hij wordt een succesvol schilder. Zijn grote schilderijen hangen over de hele wereld. Ontroerend vond ik zijn opmerking dat hij hoopte dat hij ooit, voordat hij zou overlijden, nog eens echt de kleuren zou kunnen schilderen die hij tijdens de bijna dood ervaring gezien had. Dat lukte nog steeds niet in optima forma maar hij was tevreden en was niet bang meer voor de dood. Hij wist dat hij goed terechtkwam!  Samen met zijn vrouw runt hij zijn bedrijf en hij oogt intens gelukkig. Hij zat op het terras na ons bezoek aan zijn museum en ontroerd heb ik hem de hand geschud. Dat hij een voorbeeld voor mij is en dat zijn levensverhaal me diep geraakt had. Hij hield met beide handen mijn handen vast en ik voelde iets door me heen stromen wat ik lang niet gevoeld heb. De boodschap die ik er uithaal is dat je je verlangen mag leven. En dat je soms iets ingrijpends nodig hebt om dit te voelen. Zelf heb ik het nodige meegemaakt wat betreft wake-up-calls. Nu weet ik waar mijn diepste verlangens liggen. Ik raak ze aan en geef mijn betekenis vorm. Een boeiende zoektocht!.
Hoe zit het met uw betekenis? Heeft u uw bestemming al gevonden? Gelukkig hoeven we niet allemaal mee te maken wat Ton Schulten is overkomen. Een wake-up-call kan ook zijn dat u teruggaat naar uw kindertijd. Wat was toen uw diepste verlangen? Waar werd u blij van? En is dat talent wat u had toen op de juiste manier gestimuleerd? Of wilde u iets creatiefs doen maar vonden uw ouders het beter om te gaan studeren? Omdat dit meer zekerheid zou geven. Misschien zit u precies op uw plek en gaat u elke dag fluitend naar uw werk. Omdat u voelt dat u uw eigen betekenis hebt gevonden. En mocht dat (nog) niet zo zijn denk dan aan de volgende spreuk:
“Onder alle verhalen van jouw leven zit je ware zelf op jou te wachten, zonder haast en zonder oordeel!”
Ik wens u uw unieke betekenis toe!
Arend Compagner
 
Advertentie

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien