Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Margje neemt afscheid: haar laatste blog voor Libelle

Margje schrijft na anderhalf jaar haar laatste blog voor Libelle. Over afvallen met humor – en dat bloggen over therapie lang niet altijd om te lachen is.

Alles heeft zijn houdbaarheidsduur. Visite en vis blijven drie dagen fris, je kent het wel.
Of soms is iets best langer houdbaar, maar is er behoefte aan wat nieuws. Dan verdwijnen oudgedienden. Na vandaag verdwijn ik bij Libelle Daily.

Advertentie

LEES OOK: BLOG: MARGJE IS BELAND IN HET SNACKPARADIJS

Ruim anderhalf jaar geleden begon ik hier te schrijven over mijn pogingen gezonder te leven en af te vallen. Ik deed dat met een vleugje humor, een open blik en vooral eerlijk en oprecht. Door er over te schrijven, bleek er meer aan de hand te zijn dan voor de zoveelste keer weer een vrouw die op maandag op dieet gaat. Dus ging deze vrouw in therapie.

Bloggen over therapie is niet per se grappig. Deze dikke dame had het niet altijd makkelijk dit jaar. En omdat ik in therapie was, kon ik er niet langer mee weg komen om alleen maar met een vleugje humor naar mezelf te kijken en over mijn proces te schrijven. De laag onder die lach was namelijk rauwer, pijnlijker, verdrietiger. Even was ik bang die lach kwijt te raken, maar hij is weer terug.

Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar ik kan wel sneller de balans vinden tussen stoornis en gewoon gedrag. Tussen angsten en normale verlangens. Tussen leuk en gezellig eten en emotionele snaaierij. Ik weet steeds beter het verschil tussen lekker eens snacken of mijn gevoelens te onderdrukken door te eten. Niet altijd ben ik tevreden over mijzelf, maar ik probeer vaker te kijken met compassie naar de vrouw die ik ben geworden. En ik ben uiteindelijk, door al het verdriet heen, blijven lachen. Om al het mooie en goede in mijn leven, en vooral ook om mezelf.

Wil je daar meer over blijven lezen (en checken of ik het vol kan houden om echt ook nooit weer morbide obees te worden), dan kun je altijd terecht op mijn eigen blog. Daar blog ik ook over andere zaken trouwens, zoals mijn kinderen, mijn huis, de tv-programma’s die ik kijk, de boeken die ik lees, de reizen die ik maak en wat ik verder allemaal beleef en waarover ik me verwonder. Eigenlijk ben ik daar een soort Libelle in mijn eentje. Gelukkig kan ik het steeds beter vinden met mezelf!

LEES OOK:

margje 2_libelle

 

Na 7 ‘vette jaren’ is het tijd om af te vallen. Onze eigen ‘Bridget Jones’ Margje deelt hier haar ervaringen. Meer weten? Margje zit ook op Facebook en heeft een eigen site.

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien