Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Margje heeft ondanks de zware therapie tegen haar eetverslaving goed nieuws

Margje zit in therapie om haar eetverslaving aan te pakken. En ondanks het feit dat het intensief en pittig is, heeft ze ook goed nieuws te melden.

Er is het afgelopen weekend een geheim overleg geweest van de twee supermarkten in het centrum van een niet nader te noemen provinciestadje. Inkopers van beide supermarkten vergeleken hun aantekeningen en probeerden de gebeurtenissen van de afgelopen maand te duiden. Wat is er in hemelsnaam aan de hand, verzuchtten ze, waarom kloppen onze ramingen niet meer? Enigszins sipjes kijken ze naar de verkoopcijfers. Op wonderbaarlijke wijze is de verkoop van chips en chocolade voor het eerst in acht jaar gezakt naar een dieptepunt. Sinds 2007 zat er een duidelijk zichtbare stijgende lijn in de verkochte zakken Ringlings en cheese onion chips, en 2015 was misschien wel het beste jaar wat de chocoladekoekjesverkoopcijfers betreft. Opeens is de hele verkoop ingezakt als een geknapte ballon na een feestje.

Advertentie

Ook op de zaterdagmarkt wordt er gemopperd. De afname van knoflookkaas is gedaald naar een dieptepunt, net als die van de sambalkaas, zo snikt de kaasverkoper. Ook de notenkraam lijdt verlies nu niemand meer die chocoladerozijnen en pittige mix afneemt.

In de binnenstad wordt gefluisterd dat het zelfs onduidelijk is of de twee snackbars het dit jaar wel gaan redden, nu er overduidelijk minder bami-schijven en kroketten worden verkocht dan in de afgelopen zeven jaar.

Een anonieme tipgever geeft ongevraagd door dat het waarschijnlijk komt doordat die ‘ene blonde bolle dame’ steeds minder vaak gezien wordt bij de twee bovengenoemde snackbars. Op de markt wordt instemmende gereageerd: inderdaad, ook de kaasboer en de dames van de notenkraam hebben haar al in weken niet meer gesignaleerd.

Zelfs de negen leegstaande winkelpanden in de winkelstraten rondom de markt zouden wel eens de schuld kunnen zijn van deze onbekende dame, zo wordt er geroddeld. Nu zij steeds minder vaak geld uit lijkt te geven aan zoete en zoute lekkernijen, schijnt ook haar andere koopdrang te verminderen, waardoor meerdere winkels de deuren moesten sluiten.

De groente- en fruitverkoper en de plaatselijke boekhandel herkennen zich niet in de geschetste situatie. Bij hen is er in de afgelopen maand juist meer dan ooit verkocht. “Ergens in de stad zit iemand al groente en fruit etend enorm veel te lezen”, zo luidt hun conclusie.

De kledingzaak aan de rand van het centrum, waar de eerder genoemde blonde bolle dame doorgaans haar kleding aanschaft, kijkt er naar uit om haar binnenkort in de winkel te verwelkomen en heeft alvast wat kleding in een maatje kleiner besteld om aan de wensen van de dame te voldoen!

margje 1_Libelle Na 7 ‘vette jaren’ is het tijd om af te vallen. Onze eigen ‘Bridget Jones’ Margje deelt hier elke maandag haar ervaringen. Meer weten? Margje zit ook op Facebook en heeft een eigen site.

 

Tessel Tindert: “Ik app hem terug dat ik alleen maar kan huilen. Ik voel me zo belazerd”

In de dagen na mijn ontmaskering van David/Taco zakt mijn adrenaline en word ik vooral boos. Boos op die man die mij 4 maanden lang heeft doen geloven dat hij een ander was.

Die me mooie beloftes deed. Ik hoor nog zijn stem terwijl hij in de keuken achter me stond en zachtjes in mijn oorlelletje beet: ’We gaan samen een mooi leven krijgen, Tessel. We gaan een mooie grootse liefde beleven. Jij en ik - wij gaan samen oud worden.’
Ik ben zo boos op mezelf dat ik bijna stik. Dat ik niet trouw ben gebleven aan mijn eerste indruk van hem - hoe stom kun je zijn? Ik moet aan V

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien