Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Redactie – afscheid Marlies Batelaan



Advertentie




Eind vorig jaar zaten we met het voltallige feestcomité bij elkaar om iets leuks te bedenken voor het afscheid van onze culinaire redacteur die in februari met pre-pensioen zou gaan. Het gaat om geliefde collega en keukenprinses Marlies Batelaan. U allen welbekend van haar overheerlijke receptuur wekelijks in Libelle. Nu zijn wij allen best talenten in het organiseren van een gepast feestje. Vreemd genoeg werden we allemaal een beetje gestressed van deze klus. Althans, zo voelde ik dat zelf.

Dit hoorde je zo links en rechts op de Libelle redactie: Marlies wil geen afscheid. Marlies wil geen speeches. Marlies wil niet in het middelpunt van de belangstelling staan. Marlies haar man Willem mag er niet bij zijn, Marlies wil geen cadeau. Marlies weet ook nog niet precies wanneer haar laatste werkdag is. Misschien is Marlies wel naar Frankrijk op 20 februari. Het diner voor Marlies moet top zijn. Marlies komt gewoon niet. Marlies slaapt niet meer. De wijnen moeten van goed huize komen. En ga zo maar door.

Tja… wat moet je doen als je collega eigenlijk niets wil? Het is toch ongepast om niets te doen? Je kunt zó’n geliefde collega toch niet stilletjes laten vertrekken? En dan daarbij we hadden alle gasten al uitgenodigd! Hellup! Een sterrenkok inhuren en een afscheidsdiner laten verzorgen voor tachtig, negentig personen zou gepast zijn, maar dat liet het magere budget niet toe. Gelukkig kwam de hoofdredacteur met de oplossing. Franska sprak deze woorden: Ik ben de Chefkok en ga koken voor Marlies enne, ik schrijf de speech wel in het Kookboek dat we geven.

In één klap alles opgelost… “Maar weet je wel hoeveel gasten er uitgenodigd zijn? Je bent helemaal stapelknots. En weet je wat voor er gasten er komen!? Marc van Gullick, Paul Fagel, Constant Fonk, Joop Braakhekke en noem ze maar op. Allemaal mensen uit het culinaire vak”.”Ach, of ik nu voor dertig mensen kook of tachtig, dat maakt niet zo veel uit.” In no-time had ze het hele menu geschetst op vijf A-4tjes. Je zag precies welke gerechten op welke schalen kwamen en hoeveel. Dat noem ik nou stoer. Huppekee, gáán en gewoon doen. Op 20 februari veranderden een aantal Libelle-redacteuren in kookredacteuren en ook dat zag eruit alsof ze nooit anders gedaan hadden. Bij ons geen herrie in de keuken! Chefkok Franska had alles onder controle en was de rust zelve.

Wat onze dag helemaal goedmaakte, was de binnenkomst van Marlies! Gelukkig verscheen ze op haar afscheidfeestje en ze leek blij al haar collega’s en mensen uit het vak te zien, ze leek zelfs te genieten.

En dan nog even iets, gelukkig doet Marlies voor een keertje nog de Libelle Zomerweek. Daarna begint haar pre-pensioen.

Mocht u haar nog gedag willen zeggen dan is ze te vinden in de Libelle Keuken.
Mariken Swildens
Redactie Libelle-Studio Jan Kruis

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kim-Lian van der Meij opgenomen in het ziekenhuis

Kim-Lian van der Meij is opgenomen in het ziekenhuis met een nierbekkenontsteking. Ze heeft koorts en veel pijn en moet daarom een paar dagen in het ziekenhuis blijven.

Dat liet haar management maandag weten aan RTL Boulevard. Kim-Lian zou deze week eigenlijk vanuit Zweden naar Nederland reizen voor de opnames van het programma 50-50, maar dat moet nu even wachten. “Haar gezondheid gaat voor”, zegt het management in een reactie. De presentatrice moet tot donderdag in het ziekenhuis blijven.

Advertentie

Reactie vanuit het ziekenhuis

Kim-Lian heeft maandagavond ook zelf gereageerd op het nieuws op Instagram. Ze plaatste een foto van zichzelf in het ziekenhuisbed en schrijft daarbij: “Lieve mensen, ik ben een tijdje afwezig geweest van Instagram en dit is de reden. Ik lig al een aantal dagen in ziekenhuis. Zaterdag ben ik opgenomen met 40,2 graden koorts en hevige pijnen in mijn buik. Het blijkt dat ik een nierbekkenontsteking heb. Erg pijnlijk en vervelend, maar er wordt goed voor me gezorgd en ga er weer helemaal bovenop komen.” Ze schrijft dat er vanwege de coronamaatregelen geen bezoek mag komen en ze ook geen bloemen mag ontvangen. Ze vraagt haar volgers dan ook op tips voor series, boeken en online spelletjes.

Kim-Lian van der Meij en Zweden

Kim Lian woont met haar gezin in Zweden, het thuisland van haar man. Vorig jaar spraken we haar en vertelde ze daarover: “Ik vond het een heel goed plan om naar Zweden te verhuizen. We kwamen elk jaar al op het eiland, ik kende er mensen, de kinderen hadden er vriendjes en hun Zweedse opa en oma wonen er. Voor hen leek het ons ook gaaf om ze de ervaring van twee culturen mee te geven. Laten we het proberen, dacht ik. Heeft iemand het niet naar zijn zin, dan gaan we gewoon terug. Maar iedereen is blij hier. De kinderen vinden het geweldig om met de schoolbus naar school te gaan, ze krijgen daar elke dag een warme lunch in plaats van boterhammen met pindakaas. En ik kan het prima combineren met mijn werk in Nederland. Het zijn meestal tv-projecten van een paar weken. Vervolgens ben ik weer een paar weken in Zweden.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim-Lian van der Meij (@kimlianvdmeij)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTL Boulevard. Beeld: Fotografie: Annie Brickman

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kijkers 'Op1' onder de indruk van voormalig kunstrijdster Joan Haanappel (80)

In de nieuwste aflevering van Op1 zaten kunstschaatstalent Lindsay van Zundert (16) en voormalig kunstrijdster Joan Haanappel (80) aan tafel. Via Twitter laten kijkers weten dat ze onder de indruk zijn van Joan.

Lindsay kwalificeerde zich afgelopen weekend voor het WK en kan Nederland voor het eerst sinds 1976 naar de Olympische Spelen brengen. Ze zat daarom bij Op1 samen met voormalig kunstrijdster Joan die tevens de oprichter van Stichting Kunstrijden Nederland is. De twee kennen elkaar al sinds Lindsay’s 12de. “Ze heeft een ongelofelijke flair. Ik vind het gewoon geweldig’’, vertelt Joan in de talkshow.

Advertentie

Reactie

De kijkers hebben tijdens het fragment hun ogen vooral gericht op Joan. Naast kunstrijdster is ze ook oud-sportpresentatrice en verslaggeefster bij de NOS, AVRO, ZDF en Eurosport. Op Twitter laten mensen weten dat ze bijna niet geloven dat Joan 80 jaar is. Iemand schrijft zelfs: “Ik ben verliefd op Joan Haanappel. Kan er niets aan doen. Verdrink in haar ogen. Wat een prachtige vrouw”, twittert iemand.


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: NPO1

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Met dit accessoire zou Meghan het geslacht van de baby hebben verklapt

Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) verwachten een tweede kindje. Dat maakte het stel op Valentijnsdag bekend. Of Archie een broertje of een zusje krijgt, weten we nog niet. Of heeft Meghan het geslacht toch stiekem al verklapt?

Harry en Meghan maakten het nieuws op een bijzonder moment bekend. Precies 37 jaar nadat prinses Diana haar zwangerschap van prins Harry aankondigde, brachten ook zij mooi babynieuws naar buiten.

Advertentie

Meghan verklapt geslacht baby

Zoontje Archie wordt dus grote broer. Het stel heeft nog niet verklapt of er een meisje of een jongen op komst is. De fans van het stel willen het geslacht van de baby natuurlijk graag weten en denken dan ook een hint te hebben gezien in de ring die Meghan droeg tijdens een digitale bijeenkomst van Spotify. Tijdens die bijeenkomst droeg Meghan een opvallende ring om haar vinger. Mét een 6-karaats roze saffier. Roze, ja. Zou ze daarmee stiekem hebben willen laten zien dat ze een dochter krijgen?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Elle.com. Beeld: Instagram.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Gezond én lekker: zalmbowl met avocado, sobanoedels en gember

De Aziatische keuken zit vol smaak én is verrassend licht verteerbaar. Denk aan curry, dumplings en bowls. Fijne bijkomstigheid: sommige smaakmakers (zoals gember!) stimuleren de vetverbranding. Dit gerecht is dus niet alleen heel lekker, maar ook gezond!

Lunch/hoofdgerecht voor 3 personen

Advertentie

Dit heb je nodig voor de zalmbowl:

  • 150 g sobanoedels
  • 400 g zalmfilet
  • neutrale olie
  • zout
  • chilivlokken
  • furikake (Japanse kruidenmix)
  • 225 g komkommer, in dunne plakjes
  • 75 g sushigember
  • 1 flinke avocado, in plakken
  • 3 lente-uien, fijngesneden
  • 5 el daikon of radijs, geraspt
  • pittige saus, naar wens
  • shisoblad (optioneel)

Dit heb je nodig voor de dressing:

  • 300 ml sap van sushigember
  • 2 el tahini
  • 2 el oestersaus
  • 1 el sushiazijn

Zo bereid je dit heerlijke gerecht:

  1. Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze meteen koud af en laat goed uitlekken.
  2. Bestrijk de zalm licht met de olie en bestrooi met zout, chilivlokken en furikake.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en schroei de zalm aan alle kanten dicht.
  4. Haal de filet dan uit de pan en snijd hem met een scherp mes in dunne plakjes.
  5. Meng de komkommer met de sushigember, een scheutje van het gembervocht en wat zout.
  6. Meng alle ingrediënten voor de dressing en maak de uitgelekte noedels hiermee aan.
  7. Verdeel de noedels over 3 kommen en verdeel de komkommer, avocado, lente-ui, plakjes daikon, zalm en eventueel shiso erover.
  8. Serveer met pittige saus.

Bereidingstijd 25 min. Kcal 650 p.p.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Receptuur: Victor de Launay.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien